Kétszer is kirabolta ugyanazt a boltot egy budapesti férfi

Másodszor rabolta ki a férfi ugyanazt a boltot
Vágólapra másolva!
10 év fegyházra ítélték első fokon azt a férfit, aki fél év alatt kétszer is kirabolt egy XVI. kerületi vegyesboltot, miközben késsel fenyegette az eladót.
Vágólapra másolva!

A 24 éves férfi 2020. december 30-án délután

bement egy XVI. kerületi vegyesboltba, elővett egy kést, és a kasszában lévő pénzt követelte.

A pénztáros ijedtében átadta a pénzt, a férfi pedig elmenekült vele.

A férfi fél év múlva,

2021. június 30-án délután részegen ismét bement ugyanabba a boltba, ismét késsel a kezében. Ez alkalommal is pénzt követelt a kasszából, és megfenyegette az eladót, hogy ne merjen rendőrt hívni.

A férfi a kést a pénztáros felé tartotta, és kivette a pénzt a kasszából, majd az eladó mobiltelefonját is magához vette, és a kijárat felé indult. Ott megállt, visszafordult, és a kezében lévő késsel ismét megfenyegette az eladót, hogy ne merje hívni a rendőrséget. Miután a férfi távozott, a pénztáros segítségért kiáltott, mire többen is üldözőbe vették a férfit.

A rabló megpróbált elfutni, miközben a nála lévő kést egy árokba dobta. A menekülő férfi végül a bolttól nem messze, egy buszállomás közelében elesett,

ahol a járókelők utolérték, s a rendőrök érkezéséig visszatartották.

Az ügyészség a férfival szemben 2 rendbeli fegyveres rablás és büntetőügyben elkövetett kényszerítés kísérlete miatt emelt vádat vele szemben.

A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, ezért 10 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a férfi és ügyvédje fellebbeztek ellene.