Rendszeresen megcsapolta ismerőse bankkártyáját egy férfi

pénz, pénzügy, pénzügyek, gazdaság, valuta, forint, euro, bezizetés, kamat, kölcsön, hitel, ügyintézés, készpénz, hitel, adó, illusztráció, bank, bankautomata
woman hand showing banknotes in front of the atm
Vágólapra másolva!
Sikkasztás miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki kihasználta ismerőse jóhiszeműségét, és többször is vásárolt, illetve vett fel pénzt a rábízott bankkártyájáról. Ezzel közel 150 ezres kárt okozott ismerősének.
Vágólapra másolva!

A férfi egy tiszacsegei tanyán élt, ahol időnként meglátogatta egy ismerőse. 2023. július 8-án a délelőtti órákban a férfi megjelent a tanyán, beszélgetni kezdtek, eközben elmondta ismerősének, hogy fel szeretné tölteni a telefonját, de nincs rá pénze.

Erre a férfi átadta a bankszámlájához tartozó bankkártyát barátjának és

megengedte neki, hogy Tiszacsegén 1.500 feltöltse feltöltse a telefonját, emellett megkérte, hogy vegyen alkoholt.

A férfi feltöltötte a telefonját, majd italt vett ismerősének, közben

két üzletben magának is bevásárolt 13 ezer forintért, emellett még kétszer vett fel a kártyáról összesen 20 ezer forintot.

A férfi a bankkártyát és az italt még aznap odaadta ismerősének.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Dobo Kristian/Shutterstock. No use without permission./Dobo Kristian

Másnap reggel a férfi ismét kiment a tanyára, ekkor ismerőse újra megkérte, hogy vegyen neki alkoholt, és rábízta a bankkártyáját. A férfi ez alkalommal csak

magának vásárolt a bankkártyával, majd miután telefonon megkapta a bankkártyához tartozó négyjegyű azonosító kódot, 110.000 forintot vett fel róla.

A tranzakciót követően a pénzkiadó automata már nem adta ki a kártyát, ezért a férfi megijedt és nem ment vissza a tanyára.

A férfi a kártyáról ismerőse háta mögött 146.593 forintot költött el,

a bank megtérítette a kárt.

Az ügyben a balmazújvárosi rendőrök nyomoztak.

Az ügyészség a férfi ellen sikkasztás miatt emelt vádat, és tárgyalás mellőzésével közmunka kiszabását, emellett a bűncselekményből szerzett pénz összegével megegyező vagyonelkobzást javasolt vele szemben.