25 éven keresztül zaklatott nőket a szexragadozó divatmogul

pedophile, Stop,Violence,And,Rape,Concept,concept,Photo,Of,Sexual,Assault,traumatized,Young psychological,helping,innocent,body,youth,domestic,exploitation,
Stop violence and rape concept,concept photo of sexual assault,traumatized young girl
Vágólapra másolva!
Egy kanadai bíróság bűnösnek találta az egykori divatmogult és üzletembert, a finn-kanadai Peter Nygardot szexuális erőszak bűntettében. Ezzel egy hat héten át zajló peres eljárás zárult le.
Vágólapra másolva!

A 82 éves Nygard ellen benyújtott ügyészi indítvány szerint a férfi korábban "kiemelkedő státuszát" használta fel arra, hogy szexuális kényszerítéssel éljen, nők sérelmére elkövetve azt. A vádat súlyosabbá tette, hogy Nygard sorozatban követett el erőszakot, az incidensek az 1980-as évektől 2005-ig tartottak, és összesen öt nő volt azok áldozata - írja a BBC.

A vádak szerint Nygard a tettek elkövetése idején 16 és 28 év közötti nőket vállalatának torontói irodájába, az ott berendezett magán luxuslakosztályába csábított. A szobában egy hatalmas ágy és egy bárpult volt található, ám az ajtókra belülről nem szereltek fel kilincset, az automata zárakat pedig csak Nygard tudta nyitni. Nygard ebben a szobában próbálta először elcsábítani áldozatait, majd amikor nemet mondtak, szexuális kényszerítést alkalmazott velük szemben.

Nygard és ügyvédei tagadták ezeket a vádakat, és a meghallgatások során azt állították, hogy az áldozatok mindegyike "gold digger", azaz úgynevezett aranyásó volt, olyan személy, aki előzőleg a remélt anyagi előnyök miatt kereste az üzletember társaságát.

A bíróság azonban helyt adott az állításoknak és a bizonyítékoknak, és ötrendbeli szexuális zaklatás, és személyi szabadság egyrendbeli erőszakos korlátozásában bűnösnek mondták ki Nygard-ot.

A férfi korábban maga kérte Amerikától a kiadatását Kanadának, a 2021-ben megfogalmazott vádak között emberkereskedelem és kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális erőszak is szerepelt.

Az üzletember még 1967-ben alapította meg cégét Nygard Apparel Manufacturing Company néven, mely folyamatos növekedéssel Észak-Amerika egyik fontos divatipari vállalkozásává nőtte ki magát. Székhelye később New Yorkban, a Time Square-en volt. A vállalat 2020-ban csődöt jelentett, az alapító személyes vagyonát ekkor 900 millió dollárra becsülték.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Shutterstock