Már megint nevetségessé tette magát Koncz Zsuzsa, a Kádár-rendszer kedvence

Koncz Zsuzsa énekel énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY
Budapest, 2011. április 9. Koncz Zsuzsa lemezbemutató koncertjén énekel a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Durván belerúgott Azahriah-ba Koncz Zsuzsa, aki a Kádár-rendszerben is - enyhén szólva - nagyszerűen tudott érvényesülni. Koncz korábban egyébként arról beszélt, meglehetősen viccesen, hogy cenzúra uralkodik Magyarországon, miközben országos hírnevére éppen a kommunista rezsim kegyeltjeként tett szert.
Vágólapra másolva!

- mondta Koncz Zsuzsa Friderikusz Sándor internetes műsorában. A most 77 éves Koncz Zsuzsa, aki a Kádár-rendszer egyik legfőbb kegyelje volt, leginkább a nyolcvanas évek elején divatos lakodalmas rockhoz tudta hasonlítani Azahriah-t, mint amilyen például a "Bugyi fivérek" (avagy, a 3+2 együttes) zenéje.

Most egy fiatal zenészt gyalázott Koncz Zsuzsa Forrás: MTI/Beliczay László

Mint arról korábban beszámoltunk,augusztusban Koncz arról beszélt,

Tegyük félre a "megmondani a tutit" kifejezés lábszagú primitívségét, ahogy akkor fogalmaztunk, ezt a mondatot a baloldali kormányok a rendszerváltás után, persze különböző megfogalmazásokat használva, rendszeresen ismételgették. Azt is mondta Koncz Zsuzsa, hogy nem egy ilyen kicsi ország fogja megmenteni Nyugat-Európát. És beszélt arról is, hogy szerinte a hatvanas években a magyar fiatalok szabadok voltak. A kommunista diktatúra idején.

Koncz Zsuzsa a pártállam leggátlástalanabb kiszolgálója volt, apósa a nagyhatalmú káder, Boldizsár Iván. "Ennyi utazás, így csak remélni tudjuk, hogy Koncz Zsuzsa apósának köszönhetően valahogyan megúszta a beszervezést, és nem jelentett sem titkos, sem hivatalos formában. Tényleg csak remélni tudjuk, mert ennyi év kutatás után nehezen tudom elképzelni, hogy nem kellett volna valamit „visszaadnia", egy olyan diktatúrában, ahol a külföldi tudósítók jelentettek, a külkereskedők jelentettek, a diplomaták jelentettek és a zenészek is jelentettek – főleg egymásról" - írta korábban a Pesti Srácok,hozzátéve, hogy a Hanglemezgyár terméke volt, az énekesnőt látványosan tolták nem koncként a nép elé, de nála tehetségesebb, markánsabb énekesnők helyett.

"Koncz Zsuzsa aduásza apósa, Boldizsár Iván volt. Ez a valaha parasztpártiként induló szalámiember, akiről minden visszaemlékezés visszaadja, hogy egy megalkuvó, egy áruló, egy jellemtelen gazember volt. A "kádári konszolidáció" egyik fogaskereke. Egy, az azóta is köztünk élő „egyrészt-másrészt" figurák közül, aki francia feleségével kétlaki életet élt, külföldön utazgatott és figyelt, itthon másokat fogadott" - fogalmaz a PS.

Letartóztatásokat vizionált Koncz Zsuzsa

Koncz egyébként a Covid-járvány alatt egy rémhírterjesztés miatt elfogott egyik férfi esetéről azt fejtegette, hogy „az illető a Facebookon írt, ezért aztán jogilag sem értelmezhető simán a dolog, de hogy elég félelemkeltő – az biztos. Volt már ilyen. Mint nő, arra gondolok, hogy nincs új a nap alatt és hogy magas platformos cipőt is hordtam már tinédzser koromban... Így aztán ez a rendőrautó a ház előtt sem újdonság, ezeket láttuk már, és ezek mind pontosan ugyanolyanok, amilyeneket annak idején távolról figyeltünk, és némelyikükről megjegyzések is születtek dalokban." Hozzáette: „Már elég régóta ilyen korban élünk, csak épp a hajnali letartóztatások hiányoztak..."