Orbán Viktor: Magyarország minden erővel megvédi magát

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 18. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Nem lehet pénzért büntetlenül árulni a hazát, ezért meg kell alkotni Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt tisztújító kongresszusán mondott beszédében szombaton, Budapesten. Nem akarunk Sorosék adósrabszolgái lenni, nem akarunk bandaháborúkat, és nem akarjuk, hogy Magyarország rezervátum legyen, aminek nincs jövője – jelentette ki a miniszterelnök. Nekünk, magyaroknak van egy saját tervünk, van ellenjavaslatunk. Már ki is próbáltuk, a magyar modell látható, és egyre ismertebb a sok támadás miatt – tette hozzá.
Vágólapra másolva!

„Menet közben nem cserélünk lovat, különösen akkor nem, ha jó irányba húz, és van még benne szufla" – mondta Orbán Viktor. A választások óta sok dolog történt, de mégsem lehet szó nélkül elmenni mellette, hiszen „óriási győzelmet arattunk, mindenki beleadott apait és anyait".

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

A pártelnök – aki 1993–2000 között volt, illetve 2003 óta újra a Fidesz elnöke – kijelentette: a külföldiek kilóra akarták megvenni a leendő magyar kormányt, sőt az országot is. Szerinte Budapest olyan állapotban lenne, mint a terrorpárti tüntetésektől meggyötört nyugat-európai nagyvárosok, kötésig állnának a háborúban, és Soros György adósrabszolgái lennének még az unokáink is.

„Pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?" – tette fel a kérdést a miniszterelnök, majd kijelentette, „elvárjuk a parlamenti képviselőinktől, hogy alkossák meg Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait, föl, egészen az alkotmányig".

Orbán Viktor: Lesz új lendület, európai mértékkel is számottevő növekedés Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Teljesítették a célokat

A kormányfő úgy látja, hogy a válságok, amivel 2010 óta szembe találták magukat, mind nehezek voltak, de az elmúlt két év volt a legnehezebb. Szerinte

A kongresszusnak jelentem, hogy a kijelölt célokat elértük – közölte a miniszterelnök. – Innen már látszik, hogy ép bőrrel átvágtuk magunkat az aknamezőn, és bár továbbra is hadi zaj uralja a tájat, ismét megindultunk előre és felfelé, a biztató magyar élet irányába, ahogy azt minden magyar szeretné. Velünk azok is jól járnak, akik ellenünk szavaztak – jegyezte meg.

Mint mondta, lesz új lendület, európai mértékkel is számottevő növekedés, magasabb minimálbér, ki tudják fizetni a tizenharmadik havi nyugdíjat, a bőkezű otthonteremtést, lesz csok plusz, és nagyobb lesz a babaváró hitel is.

– fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, Magyarország ellenáll a brüsszeli bürokraták agymenéseinek, a migrációnak, a genderpropagandának, Ukrajna előkészítés nélküli uniós tagságának, a kommunista tüneteket mutató zöldideológiáknak, a Brüsszelből és Washingtonból támadó Soros-birodalomnak is. A miniszterelnök elmondta: mély meggyőződése, hogy a brüsszeli jövőképre nemet kell mondani, mert fenntarthatatlan.

"Ha így folytatjuk, eljön a vég"

Naponta vernek újabb és újabb szöget Európa koporsójába. Ha így folytatjuk, eljön a vég, és keresztet vethetünk az Unióra. Hacsak nem tiltják meg a keresztvetést. Nekünk ezt meg kell akadályoznunk – mutatott rá a pártelnök. Szerinte ma sem az Unió, sem a tagállamok nem hajtják végre a saját döntéseiket. Ehhez a helyzethez már mindenki alkalmazkodott, amit Orbán Viktor aggasztónak nevezett.

Úgy gyengül el az Unió, mint az öregedő test: ha valami nem működik, megszokjuk, lassulunk, végül pedig feladjuk a szolgálatot – jelezte a kormányfő. Úgy látja, hogy a brüsszeli recept káoszt eredményez. A brüsszeli bürokraták bezárkóznának, nem kereskednének, Európa így kiszorul a világgazdaságból – mutatott rá.

Orbán Viktor: Úgy gyengül el az Unió, mint az öregedő test Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sikeres magyar modell

Nem akarunk Sorosék adósrabszolgái lenni, nem akarunk bandaháborúkat, és nem akarjuk, hogy Magyarország rezervátum legyen, aminek nincs jövője – jelentette ki a miniszterelnök.

– mondta Orbán Viktor. Szerinte a franciák, az olaszok a fél életüket odaadnák, ha újra migránsmentes országuk lehetne.

– fejtette ki a kormányfő. Példákat is hozott a magyar modell működésére: kereskedés, kedvező adók, észszerű zöld átállás.

A magyar zöldpártokat úgy jellemezte, hogy ideológiai alapon közelítik meg a kérdést, míg a kormánypárt gyakorlati kérdésekben valósítja meg a környezetbarát lépéseket. A magyarok a miniszterelnök szerint nem hisznek a mesékben, amelyek ideológiai alapúak: a nácizmusra, a kommunizmusra, a genderizmusra, a méregzöld ideológiára gyanakodva tekintünk – fejtegette.

Magyarország jövője a zöldenergia

Leszögezte: Magyarország jövője a zöldenergia. Szerinte tíz év múlva Paks 2 befejezésével a nukleáris és a zöldenergia fogja kiadni az ország energiamixének döntő részét.

Nekünk a nukleáris energia zöldenergiának számít, és vagyunk még néhányan így ezzel Európában. Tíz év múlva Paks 2-t befejezve a magyar gazdaság 52 százalék nukleáris, 39 százalék megújuló, döntően napenergiát állít majd elő. Óriási lépésekkel haladunk.

– figyelmeztetett Orbán Viktor. Úgy ítélte meg, hogy a választóvonal az energia tárolása lesz. Felhívta a baloldali képviselők figyelmét, hogy a zöldenergiát tárolni kell, és a jövő nagy kérdése, hogy melyik gazdaság lesz erre képes. Hozzátette: Magyarország mind a három területen élen akar járni, ehhez azonban méretes beruházásokra van szükség. Óriási versenyfutásban vagyunk a németekkel, a franciákkal és a spanyolokkal.

Orbán Viktor: Az utolsó nagy gazdasági áttörésünk idején Magyarország jóval nagyobb volt, márpedig megfelelő bázis nélkül nem lehet felérni a dobogóra Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldközpontjai. Százötven éve nem nyílt meg előttünk ilyen lehetőség – jelentette ki a miniszterelnök. Hozzáfűzte: mindez jól hangzik, azonban van itt egy komoly bökkenő. Magyarország csak tízmilliós belső piac, ami nem elegendő bázis a gyors technológiai fejlődéshez. Az utolsó nagy gazdasági áttörésünk idején Magyarország jóval nagyobb volt, márpedig megfelelő bázis nélkül nem lehet felérni a dobogóra a kormányfő szerint. Kifejtette: mindezt egy külpolitikai bravúrral hidalják át. Azok számát növelnék meg, akik érdekeltek Magyarország sikerében, és az országot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé teszik.

Orbán Viktor: A mi kormányunk nindzsakormány, és nem kamikaze

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a következő hónapokban súlyos politikai küzdelmek lesznek. Meg kell akadályozni, hogy migránsokat telepítsenek Magyarországra, és Ukrajna uniós csatlakozási kérdését is helyre kell tenni. A mi kormányunk nindzsakormány, és nem kamikaze - tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, hogy a nemzeti konzultáció kulcskérdés, mert onnan jön az erő.

Szükség lesz minden tag és aktivista segítségére, mert az EP- és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk - fejtette ki Orbán Viktor.