Pénzt és ékszereket lopott két férfi egy kiskunfélegyházi lakásból

Vágólapra másolva!
Két férfi Budapestről indult el az M5-ös autópályán, majd találomra kiválasztottak egy kiskunfélegyházi lakást, ahonnan több mint 1 millió forintot, ékszereket és órákat loptak el. A lakás kamerája azonban felvette őket.
Vágólapra másolva!

A két férfi május 11-én reggel, Budapestről indultak el az M5-ös autópályán Szeged felé. Az volt a céljuk, hogy egy találomra kiválasztott lakásba betörnek. Kiskunfélegyházánál hajtottak le az autópályáról, majd a város egyik lakótelepén kiválasztottak egy olyan társasházat, aminek nyitva volt az ajtaja. Felmentek az első emeletre, ott becsengettek egy lakásba. Miután senki sem nyitott ajtót, az idősebb férfi egy nyerskulccsal kinyitotta az ajtót.

Ekkor észrevették, hogy az előszobában kamera van, ezért visszacsukták az ajtót, majd rövid gondolkodás után kapucniban bementek, közben próbálták az arcukat is takarni.

Az egyik szekrényből elloptak egy széfet, amiben 1,1 millió forint volt, valamint félmillió forint értékű ékszerek és órák.

A lopás után, egy elhagyatott útszakaszon felfeszítették a szekrényt, majd osztoztak a pénzen és az értékeken. A rendőrök az idősebb férfit még aznap elfogták.

Az ügyészség lopás miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság a visszaeső, idősebb férfit ítélje fegyházbüntetésre, a társát pedig felfüggesztett börtönbüntetésre.