Tiborcz István ugyanazt gondolja Budapestről, mint Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
Nem csak Budapesten, hanem egész Kelet-Közép-Európában is az egyik legjobbnak lenni, ez a célunk a most átadott szállodával azóta, hogy belevágtunk a fejlesztésbe – mondta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa, igazgatótanácsának elnöke a budapesti Vörösmarty téri Dorothea Hotel hétfői megnyitóján a Magyar Nemzet beszámolója szerint.
Vágólapra másolva!

Arról is beszélt, hogy magasabb szintre kell emelni a fővárosi turizmust. Ezt magas szolgáltatási színvonallal lehet elérni és azzal, hogy az Airbnb-s lakáskiadók ne vigyék el a szállodavendégeket.

Impozáns szálloda nyitotta meg kapuit a fővárosban néhány napja: a Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection.

A hotel a nevét Mária Dorottya württembergi főhercegnőről, az 1800-as évek befolyásos közéleti személyiségéről kapta, aki férjével, Habsburg József nádorral együtt jelentős kulturális és gazdasági fejlődést hozott a fővárosnak.

A 216 szobás, ötcsillagos szálloda egy 35 ezer négyzetméteres, multifunkcionális fejlesztési projekt részeként jött létre.

Tiborcz István szerint a hotel az elhelyezkedés és a szolgáltatások szempontjából is a budapesti szállodapiac élvonalában jár, amihez nagyban hozzájárul, hogy a rendezvényterem és a spa mellett négy étterem is helyet kap a hotelben.

Az üzletember folyamatos kihívásként tekint az Airbnb-piacra

Meglátása szerint ugyan ki lehet venni rövid távra exkluzív lakásokat, de a színvonalas kiszolgálásért szállodába kell menni, ebben rejlik a különbség.

- mondta.

Azt is hozzátette, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel hasonlóan gondolkodnak a turizmust és Budapestet illetően.

- példázta az üzletember.

Hasonló célt szolgált itthon a Kossuth tér felújítása, ami 2010-ben még úgy nézett ki, mint egy parkoló.

Arra a kérdésre, hogy az Orbán Viktorhoz fűződő rokoni kapcsolata segítette-e abban, hogy a nemzetközi védettséget élvező, világörökségi területen fekvő épülettömbben valósulhatott meg a most átadott beruházás, azt felelte: nyilvánvalóan nem befolyásolta - írta a Magyar Nemzet.

- nyilatkozta, kiemelve, hogy aki belép ide, az műemléki környezetbe csöppen, az értékek megőrzésével, mégis modern megoldásokkal találkozik, pedig már a tervezés idején rengeteg támadás érte őket, hogy tönkreteszik a műemléki környezetet, a városképet, holott leszakadt födémmel, összeomlásközeli állapotban vették át az épületeket.

Tiborcz István azt mondta, ha nem a miniszterelnök veje lenne, akkor kevésbé ismernék a nevét, de reméli, hogy ugyanitt tartana.

- mondta, majd azzal folytatta, a fejlesztéseikkel növelik Budapest és Magyarország vonzerejét.

Orbán Ráhel, Tiborcz István. Forrás: Origo

Az üzletember arra is kitért, vállalkozó személyiségét szüleitől örökölte, első cégét már egyetemistaként létrehozta, amelyben energiamegtakarítással foglalkozott.

Németországból importált transzformátorokat adtak el Magyarországon úgy, hogy ők finanszírozták a beruházást, az ügyfél pedig a megtakarításból fizetett nekik.