Így igazította el Orbán Viktor Zelenszkij ukrán elnököt Argentínában - videó

Orbán Viktor Argentínában, ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir; MILEI, Javier
Buenos Aires, 2023. december 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Az ukrán államfő és a magyar miniszterelnök feszült hangulatú beszélgetését több kamera is rögzítette. 
Vágólapra másolva!

Heves vita alakulhatott ki Argentínában, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megjelent Buenos Airesben az új argentin elnök beiktatásán, és többek között Orbán Viktorral is találkozott a ceremóniát megelőzően. Az ukrán államfő és a magyar miniszterelnök feszült hangulatú beszélgetését több kamera is rögzítette, Orbán Viktor láthatóan határozottan eligazította a tények között Zelenszkijt néhány nappal az EU-csúcs előtt, ahol Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásai is napirendre kerülhetnek - írta a Magyar Nemzet.

Beszéltem Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, meglehetősen közvetlen és lényegre törő beszélgetés volt – jelentette ki Zelenszkij egy videóüzenetben, majd hozzátette, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel és az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel is egyeztetett Európa uniós szintű védelméről.

Az MTI kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről.