Felesége volt párjának megveretésével is meggyanúsították az Amnesty-vezér testvérét

Vig Dávid, Amnesty International, Amnesty
Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszédet mond az Utcazene az utcán élőkért című ingyenes koncerten a Széll Kálmán téren 2018. december 10-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Vágólapra másolva!
Felesége egykori élettársának megveretésével is meggyanúsították korábban Vig Mórt, akit nemrég tartóztattak le sok száz milliós adócsalás gyanújával – értesült a Magyar Nemzet. Az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére ellen az előbbi eljárást ugyan idővel megszüntették, de egy nemzetközi csalássorozatban való részvétel, illetve vesztegetés vádjával az exügyvéd már bíróság elé került.
Vágólapra másolva!

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével is összefüggésbe hozta a hatóság néhány évvel ezelőtt Vig Mórt, akit a közelmúltban sok száz milliós számlagyár irányítása miatt vett őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet.

Vig Mór egyébként nem más, mint Vig Dávid Amnesty-vezér testvére.

Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója Forrás: Magyar Nemzet

Az Amnesty International Magyarország igazgatója régóta ismert a magyar közéletben, ő a Soros-hálózat fontos magyarországi láncszeme, hiszen milliárdos összegek felett rendelkező, illetve komoly külföldi támogatást kapó, a tőzsdespekuláns befolyása alatt álló szervezeteknél (Magyar Helsinki Bizottság, Open Society Foundations) volt bizalmi állásban.

Éppen ezért nem meglepő, hogy Vig Mór is nagyobb reflektorfénybe került azután, hogy az adóhatóság egy több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával őrizetbe vette a férfit, akinek a bíróság el is rendelte a letartóztatását.

Nem ma kezdte

Nem sokkal később az is kiderült, hogy nem ez a férfi egyetlen ügye: Vig egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban, illetve, hogy tavaly egy vesztegetési ügyben jogerősen elítélték. A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy Büro Cégkezelő Kft. néven egy cégtemetőként is működő szolgáltató köthető Vig Mórhoz, amely a II. kerületi Keleti Károly utca egyik földszinti üzlethelyiségébe van bejegyezve.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása is a cégtemetőként is működő szolgáltatóhoz került.

Megverethette felesége volt párját

A botrányos ügyeknek ezzel koránt sincs vége, ugyanis a lap információi szerint

három éve a praxisától azóta már eltiltott ügyvéddel szemben az a gyanú is felmerült, hogy egy elmérgesedett vita miatt megverette felesége volt párját.

Úgy tudjuk, a verésre felkért két elkövetőt meg is találták a rendőrök, és mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

Viget mint a bűncselekmény megbízóját ugyancsak „elővették" és felbujtás gyanújával őt is kihallgatták az egyenruhások. Az eljárást végül megszüntették, mert kétséget kizáróan nem tudták bizonyítani, hogy hármójuknak köze van a bűncselekményhez.

Nevek említése nélkül, a történetet körülírva kerestük az eljárást korábban felügyelő ügyészséget is, tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

Hozzátették: „a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az eljárást mindhárom gyanúsítottal szemben megszüntette, mivel a tettesként és bűnsegédként gyanúsított két férfi esetében nem volt bizonyítható, hogy a bűncselekményt ők követték el, a felbujtással gyanúsított férfi – a sértett volt párjának új párja – esetén pedig a felbujtás nem volt bizonyítható".