Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

FELHÁBORODÁS IZRAELBEN - Végzetes hibát követett el az IDF, amikor tévedésből lelőtt három izraeli túszt Gázában. Az eset óriási port kavart Izraelben, és tüntetők vonultak az utcára, köztük olyan túszok is, akik már kiszabadultak a fogságból. Még legalább 100 túsz lehet a Hamasz fogságában.

TIHANYI FESTMÉNY - Száz év után, a semmiből került elő egy ismeretlen Tihanyi Lajos festmény. A Tájkép Margit-híddal című alkotás létezését legfeljebb sejteni lehetett. Tihanyi az egyik legkeresettebb klasszikus magyar festő. Néhány éve egyik remekműve 220 millió forintért kelt el. A most előbukkant alkotását szintén nagy érdeklődés fogadta egy szombati árverésen.

ADVENTI TALÁLKOZÁSOK - Adventi találkozások című programonon látta vendégül Áder János a hátrányos helyzetű, ösztöndíjas diákokat, a Hagyományok Házában. A támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok elvégezzék tanulmányaikat, sikeresek legyenek és a jövőben akár példaképként álljanak a közösség elé.

SZERETETVENDÉGSÉG - Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét.
December 17. és 22-e között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára.

GYERMEKKARÁCSONY - Közel 4 év kihagyás után idén újra megrendezésre került az „Országházi Gyermekkarácsony", melyre több mint 800 hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket kapott meghívást, hogy 1 napra teljesen birtokba vehessék a Parlamentet.

MÉZESKALÁCS KIÁLLÍTÁS - Márton Krisztina mézeskalács alkotásaiból nyílt kiállítás és vásár a Sopronbánfalvi Kolostorban decemberben. Alkotásaiban a régi motívumok és az új, modern minták is megjelennek, akárcsak csipke alkotásaiban, hiszen Krisztina hímez is.

KARÁCSONYI ÜZENET - Hétfőtől mindennap megmutatunk egy karácsonyi üzenetet Önöknek, melyekben hazánk ismert művészei mesélnek az ünnepekről. Ma Kovács Ákos történeteit ismerhetik meg.