Embertelen módon bánt a gondjaira bízott gyerekekkel egy nógrádi nevelőszülő

gyerek bántalmazás családon belüli erőszak verés Gyermekeink iránti dühünk, a saját kudarcunk kivetülése - Fogd fel másként a gyermeknevelést!
Vágólapra másolva!
Többször minden ok, vagy előzmény nélkül megverte, megtépte, lökdöste a négy rábízott gyereket egy 59 éves kelet-nógrádi nő. Volt, hogy enni sem adott nekik. Az ügyészség felfüggesztett börtönt javasolt, illetve, hogy tiltsák el a nevelőszülői tevékenységektől.
Vágólapra másolva!

A nő 2014-től saját házában nevelt egy akkor 2 éves kislányt, majd 2017-ben további gyerekek kerültek hozzá, egy 11, egy 4 és egy 5 éves kisfiú.

A gyerekekkel rendszeresen kiabált, trágárul beszélt, szüleiket szidta.

A legidősebb fiút puszta kézzel, illetve mankóval is többször verte, fejen vagy mellkason ütötte. A 4 éves gyereket lökdöste, a fejét ütötte, mert nem fogadott szót neki.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A kislány 9 éves volt, amikor az asszony meglátta, hogy a hűtőbe nyúl, hogy egyen valamit. A nő

megtépte a haját, majd még ugyanazon a napon szitkozódva támadt rá, és ütni-verni kezdte, miközben továbbra sem adott neki enni.

Az asszony 2022. január és március között többször is megverte az egyik kisfiút. Nyújtófával ütött a 10 éves gyerek fejére és lábára, de arra is volt példa, hogy

ruhaakasztóval úgy fejbe verte, hogy a gyereknek vérzett az orra.

A Pásztói Járási Ügyészség négy rendbeli

kiskorú veszélyeztetése, és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a nő ellen,

és felfüggeszett börtön kiszabását javasolta vele szemben, emellett azt, hogy a bíróság tiltsa el a nevelőszülői feladatoktól, illetve fizettesse meg vele a 364.500 forintos bűnügyi költséget is.

Az ügyben a pásztói bíróság dönt.

Évekkel ezelőtt egy mohácsi házaspár került börtönbe, amiért egy éven át rendszeresen kínozták és elhanyagolták nevelt gyerekeiket, csakúgy, mint az a Zirc környéki házaspár, akik hivatásos nevelőszülőkként nadrágszíjjal verték és kukoricacsövön térdepeltették büntetésképpen a gondozásba vett három gyereket.

Forrás: Ügyészség