Ingyen utazhatnak a téli szünetben az alsósok a vonatokon, buszokon

Kajla-program
Vágólapra másolva!
A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla-útlevelükkel - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint péntektől egészen január 7-ig használhatják a kisiskolások a Kajla-útlevelüket, amellyel díjmentesen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton.

Ehhez a világoszöld Kajla útlevél mellett a diákigazolványra vagy személyazonosító igazolványra van szükségük, amivel kiváltható a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla-jegy.

Mint írták, most is elérhető lesz a KajlaBalaton24 jegy, ami az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb január 7-én éjfélig.

Kajla-útlevél Forrás: www.kajla.hu

A balatoni Kajla-jeggyel ez idő alatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred-Tihany között közlekedő menetrend szerinti járatain,

a MÁV-START Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy-Sümeg közötti vonalszakaszán, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton, ahol január 7-éig ünnepi fényfüzérrel díszített szerelvények járnak.

Kajla-program Forrás: Facebook/MÁV

A Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy-et a vasúti személypénztárban és a vasútvillamosok fedélzetén lehet megváltani.

A Szegeden belüli helyi forgalomban történő utazás esetén az SZKT díjszabása szerinti jegyet kell vásárolni. Közölték azt is, hogy a "Hol vagy, Kajla?" program keretében a 2023-as iskolai - tavaszi, nyár és őszi - szünetekben már majdnem 180 ezer utazás történt MÁV-VOLÁN-csoport járatain.