Gulyás Gergely fontos részleteket mondott a pedagógus-béremelésről

kormányinfó, sajtótájékoztató, Gulyás, Gergely, Szentkirályi, Alexandra, Miniszterelnöki, Kabinetiroda, Sajtóterem, 2023.11.30.,
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely fontos részleteket közölt a pedagógus-béremeléssel kapcsolatban az atv.hu-nak adott interjújában. A béremelés megindításához még egy technikai jóváhagyásra van szükség az Európai Bizottságtól, amelyet többszörösen megígértek, mondta el az interjúban a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Vágólapra másolva!

csak Brüsszelben ilyenkor mindenki szabadságon van, ezért még nem volt, aki aláírja" - mondta a miniszter.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a 32 százalékos béremelés január elsejével megvalósuljon,

a napokban ezért bocsátotta társadalmi egyeztetésre a béremelés részleteit tartalmazó rendeleteket; ez a bizottsági elvárás is ebben az esetben, derül ki az interjúból.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2023. november 30-i Kormányinfón Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahhoz, hogy a pedagógusok már februárban megkaphassák az emelt béreket, a Belügyminisztériumnak már most meg kellett indítani a folyamatot, mondta Gulyás Gergely.

- tette hozzá Gulyás Gergely

A kormány célja, hogy a pedagógusok bére elérje az átlagkeresetek 80 százalékát. Ezért 2025-ben egy újabb 20,8 százalékos emelés jön,

emelte ki a miniszter, aki arra is emlékeztetett, hogy a baloldal az utolsó pillanatig mindent megtett Brüsszelben azért, hogy a magyar költségvetési törvényben rögzítettnél nagyobb mértékű béremelést megakadályozza. Ez az a baloldal, amely kormányon egyhavi bért vett el a tanároktól.