Halálra vertek, és kiraboltak egy Hajdú-Bihar vármegyei férfit

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Négyen vertek agyon egy férfit egy Hajdú-Bihar vármegyei településen, mert úgy gondolták, jogtalanul veszi fel egyikük anyjának a nyugdíját. Miután addig verték, amíg össze nem esett, átkutatták a házát, és elvettek tőle 38 000 forintot.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi és a nő élettársi kapcsolatban éltek, majd albérlőként csatlakozott hozzájuk egy ismerősük. Az ismerősük anyja korábban élettársként együtt élt egy férfival, akit az asszony betegsége miatt a járási hivatal ideiglenes gondnokként rendelt ki számára, így felvehette az asszony nyugdíját. Az asszony fia azonban ezt rossz szemmel nézte.

2023. január 26-án az élettársak együtt iszogattak két ismerősükkel, egyik ezek közül a velük lakó férfi volt. Közben szóba került ennek a férfinek az anyja, illetve annak élettársa, akiről

mindnyájan azt feltételezték, hogy jogtalanul veszi fel az asszony nyugdíját. Ezért elhatározták, hogy akár erőszak árán is, de megszerzik tőle a pénzt.

Az élettársak és a két férfi később megjelentek a férfi lakásánál, aki kiment a kapuhoz.

A férfi volt élettársának a fia és a nő számon kérték a férfit a nyugdíjjal kapcsolatban,

a férfi azonban erre otthagyta őket, és vissza akart menni a házba. Ekkor az udvar felől érkező két férfi rátámadt,

ököllel ütötték, majd a két társuk is csatlakozott a veréshez. A támadók össze-vissza rugdosták a férfi fejét és mellkasát, majd egy idő után behúzták a ház előszobájába, ahol folytatták a verést.

Amikor a férfi elvesztette az eszméletét, a támadók a pénz után kezdtek kutatni. A nő a farmernadrág zsebében megtalálta az asszony pénztárcáját, amiből

kivett 38. 000 forintot, majd azt átadta a nála albérletben élő társának. Ezután egy benzinkúton italra költötték a pénzt.

Áldozatuk aznap éjszaka meghalt.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyben a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrök nyomoztak.

A főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

Két vádlott esetében életfogytig tartó fegyházbüntetés, míg másik két társukkal szemben határozott időre szóló fegyházbüntetés kiszabását javasolta.

Szintén a pénze miatt vert agyon egy két pesti férfi női társuk segítségével egy nyugdíjast Aszódon, hasonlóképpen tett az a román férfi is, aki barátnőjével Soltvadkerten 350 ezer forintért végzett ki egy özvegyasszonyt. Néhány évvel ezelőtt pedig saját unokája vert agyon egy borsodi férfit, hogy hozzájusson a nyereményéhez.

Forrás: Ügyészség