350 ezer forintjáért verte halálra az idős soltvadkerti asszonyt

Vágólapra másolva!
Előbb egy szódásüveggel ütött le, aztán egy baltával vert halálra egy idős asszonyt egy román férfi. Az asszony férje nem sokkal korábban meghalt, az özvegye pedig eladta a szerszámait. Erről tudott a gyilkosa és annak barátnője is. Ezért mentek el hozzá, és szerezték meg 350 ezer forintját, miután halálra verték.
Vágólapra másolva!

A román férfi és élettársa 1993-ban idényjellegű mezőgazdasági munkások voltak Soltvadkerten. Ekkor ismerték meg az egyedül élő, idős, helyi nőt.

Néhány napot dolgoztak is a nem sokkal korábban megözvegyült asszonynál,

akiről tudták, hogy a férje halála után a szőlőműveléshez használt eszközöket eladta, és így van nála egy nagyobb összeg.

Miután szeptemberben az akkori főnöküknél nem volt több munka, elhatározták, hogy megpróbálnak az idős asszonytól pénzt szerezni, akkor is, ha meg kell ölniük.

Az idős nem ijedt meg, amikor megjelentek a házánál, beengedte a párt, és a konyhában beszélgetni, italozni kezdtek.

Forrás: Ügyészség

A férfi az egyik pillanatban

egy szódásüveggel rátámadt és többször tiszta erővel fejbe ütötte az asszonyt, aki eszméletét vesztve összeesett.

Azonnal elkezdték átkutatni a házát. Meg is találták a pénztárcáját. Közben a konyhakövön fekvő asszony nyögni kezdett, ezért

a férfi az ágyban talált baltával legalább háromszor ismét tiszta erővel fejbe ütötte. Az idős nő ezután szinte azonnal meghalt.

A rablók 350 ezer forintot szereztek meg, és még éjszaka hazautaztak Romániába.

Forrás:Ügyészség

Mivel a emberölés soha évül el, ezért a nemrégiben felmerült bizonyítékok alapján sikerült a párost azonosítani, és európai elfogatóparancs alapján el is fogták őket.

A férfi egy másik ügy miatt külföldön börtönben van, ennek ellenére persze ellene és a már letartóztatásban lévő nő ellen is vádat emeltek.