Újabb beismerés: Karácsonyék csődbe vitték a fővárost

Budapest Fórum, 2023.10.11., konferencia, Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Vágólapra másolva!
Kiss Ambrus, Karácsony helyettese egy rádióműsorban vallotta be, hogy csődben van Budapest, mivel mínusz kilencmilliárd forint van a számláján. Emlékezetes: Tarlós István kétszázmilliárd plusszal adta át a fővárost.   
Vágólapra másolva!

Kiss Ambus beismerte egy rádióműsorban, hogy csődben van Budapest. A főpolgármester-helyettes Fiala János műsorában közölte, hogy minusz kilencmilliárd forint van Budapest számláján.

A részlet itt hallgatható meg.

Karácsonyék csődbe vitték Budapestet Fotó: Polyák Attila - Origo

Miközben Budapest csődben van, addig 10 millió forintos prémiumra futotta a BKV vezérének.

Ötmilliárddal többe került a Lánchíd-felújítás

Mint arról korábban beszámoltunk, az atv.hu információi szerint két év alatt 1,4 milliárd forintnyi összeg mehetett a Lánchíd kivitelezőjétől, az A-Híd Zrt-től Vig Mór, a számlagyárügy gyanúsítottjának cégéhez. Ráadásul az azóta letartóztatott Víg Mór magánszámlájára is mehetett közel 1 milliárd forint, amit feltehetően készpénzben fel is vettek. Vig Mórt, a Soros György által fenntartott Amnesty International Magyarország vezetőjének testvérét különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanújával fogták el még december elején. A mostani új fejleményekkel ismét reflektorfénybe kerültek a Lánchíd felújításának gyanús körülményei.

Mint ismert, a Tarlós István vezette főváros még 2019 előtt írt ki tendert a felújításra. Akkor még a híd felújítása 21,8 milliárd forint került volna. Karácsonyék a mai napig érthetetlen okból megsemmisítették a korábbi tendert, majd pedig ugyanaz a cég 26,7 milliárdért újította fel a hidat. Azaz, több mint 5 milliárd forintért. Mindezek ellenére Karácsony Gergely és helyettese, Kiss Ambrus a mai napig azt állítja, hogy a 26,7 milliárd forint az kevesebb, mint a 21,8 milliárd. A híd felújítása kapcsán érdemes arra is emlékeztetni, hogy az A-Híddal kötött szerződésben a legproblémásabb a hatvanszorosára emelkedett előleg összege és a megfeleződött kötbér volt. Érdekes hogy Karácsony Gergely helyettese, Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes éppen akkor vett részt az A-Híd karácsonyi buliján, amikor a cég elnyerte a tendert.