Deutsch Tamás: A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak

Deutsch, Tamás, interjú, unió, Brüsszel, nemzeti, konzultáció, képviselő,
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője interjút ad az Origónak.
Vágólapra másolva!
A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak, és nem támogatják Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti álláspontját - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője videóüzenetében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Vágólapra másolva!

A politikus azt mondta, Brüsszel és a dollárbaloldal az első pillanattól kezdve háborúpárti álláspontot képvisel. A dollárbaloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter pedig egészen odáig ment, hogy alig pár héttel a háború kitörése után már egyenesen magyar katonákat is küldött volna a frontra, Brüsszel pedig már lassan két éve irgalmatlan pénzekkel és rengeteg fegyverrel táplálja a háború kiterjedését és elhúzódását - tette hozzá.

Deutsch Tamás kiemelte, a magyarok egyedüliként Európában a nemzeti konzultációban szabadon elmondhatták véleményüket arról, támogatják-e, hogy Brüsszel tovább pénzelje a szomszédban dúló háborút.

Az akaratnyilvánítás egyértelmű:

a magyarok békét akarnak, nem háborút.

Nem támogatják, hogy Ukrajna további 50 milliárd eurót kapjon úgy, hogy annak pénzügyi fedezete nem is áll rendelkezésre - fogalmazott.

A magyarok békét akarnak, nem háborút - mondta a Fidesz EP-képviselője Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A nemzeti konzultáció egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok békepártiak, és elutasítják Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti álláspontját" - jelentette ki.

A politikus kitért arra, hogy a magyarok az ukrán európai uniós csatlakozás ügyében is határozottan állást foglaltak: az a véleményük, hogy

 

jelenleg nem adottak a feltételek Ukrajna EU-tagságához,

hiszen egy háborúban álló országról beszélünk, aminek sem a népessége, sem a határai nem ismertek. Ráadásul - tette hozzá - Ukrajna felzárkóztatása teljesen "térdre kényszerítené" az európai nemzetgazdaságokat.

A Fidesz és a KDNP a szomszédban dúló háború ügyében is Magyarország érdekeit képviseli, éppen ezért továbbra is határozottan elutasítják Brüsszel és a dollárbaloldal háborús agitációját, és a béke pártján állnak - emelte ki a Fidesz európai parlamenti képviselője.