Alapjogokért Központ: Bebizonyosodott, hogy Soros beavatkozik a magyar politikába

Alex Soros, Soros György, Soros, NGO, ngo, nyílt társadalom, joe biden
Vágólapra másolva!
A baloldal 2022 augusztusa óta bizonygatja, hogy nincs semmi látnivaló a legutóbbi országgyűlési választási kampányának finanszírozása körül, tehát a „guruló dollárok" néven elhíresült botrány nem is létezik. Egy egész felhőkarcolót tákoltak össze rissz-rossz, sokszor egymásnak is ellentmondó mentegetőzéseikből, most pedig az egész düledék egy pillanat alatt nagy robajjal omlott rájuk. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak.

A külföldi pénzeket hazánkba irányító Action for Democracy vezetői – kezdve Korányi Dáviddal – a közösségi médiában közzétett felvételek tanúsága szerint bevallották:

a pénz jelentős részben Soros Györgytől származik, az amerikai baloldalnak pedig kifejezett célja a magyar nemzeti kormány és Orbán Viktor megbuktatása.

Alapjogokért Központ. Forrás: Ak

A dollár-botrány kirobbanása óta a baloldal és a pénzeket hazánkba irányító szervezet is azt kommunikálta, hogy külföldön élő magyar állampolgároktól gyűjtöttek mikroadományokat, melyeket egy úgynevezett „kultúraváltó kampány" keretében használtak fel a 2022-es országgyűlési választások előtt.

Korányi Dávid még olyan állítást is tett, amely szerint a támogatóktól elkérték az útlevelük számát, hogy ellenőrizhessék nemzeti hovatartozásukat. Később bebizonyosodott, hogy az általuk használt gyűjtőfelületen az említett adatra vonatkozó kérdés nem szerepelt, a gyűjtéshez pedig csak néhány adományozó járult hozzá. Ezt követően azzal álltak elő, hogy intézmények is adtak nekik pénzt, de ezek között nem szerepel a Soros-féle a Nyílt Társadalom Intézet.

Egymást követték a magyarázkodások, egészen az adományládikák dajkameséjéig.

Heti hírelemzést az Alapjogokért Központ weboldalán olvashatunk.