Bilincsben vitték tárgyalásra a hídpénzbotrány egyik főszereplőjét, Vig Mórt - videó

Vig Mór
Vágólapra másolva!
Tárgyalásra szállították az Amnesty International magyarországi vezetőjének a testvérét.
Vágólapra másolva!

Az Amnesty International magyarországi vezetőjének, Vig Dávidnak a testvérét, Vig Mórt bilincsben szállították kedden a kispesti bíróságra. A hídpénzbotránnyal is összefüggésbe hozott számlagyáros exügyvéd 70 millió forint értékben, üzletszerűen elkövetett csalás, és hamis magánokirat felhasználásának több rendbeli vádjával ül a vádlottak padján.

A NAV munkatársai házkutatást végeztek Vig Mórnál Forrás: Facebook/NAV

Ebben az esetben egy nemzetközi körözés alatt álló ghánai férfi segítségével szerezték meg egy éremárusító cég adatbázisát, majd vevőiket azzal hívták fel, hogy a piaci érték sokszorosát fizetné nekik egy befektető. Ezért cserébe azt kérték, hogy kössenek egy reklámszerződést, és a vételár tíz százalékát fizessék ki előre.

 

A közelmúltban derült ki, hogy számlagyár működtetésével, nemzetközi csalással, vesztegetéssel és súlyos testi sértéssel is összefüggésbe hozott Vig Mór cégéhez a Sunstrike Hungary Kft.-hez 1,4 milliárd forintot utalt a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.

Házkutatást is tartottak a cégnél. Karácsony Gergely egyébként az A-Híddal öt milliárd forinttal többért újíttatta fel a Lánchidat, mint elődje Tarlós István tervezte. Az új közbeszerzési kiírásban pedig felére csökkentették a késedelmi kötbért és hatvanszorosára emelték a kivitelezőnek járó előleget.

A hídpénzbotrány miatt már a Jobbik és az LMP is vizsgálóbizottság felállítását követeli. A Mi Hazánk mozgalom szerint pedig nem, hogy ráégett, hanem egyenesen rásült Karácsony Gergelyre a Lánchíd botránya.