Nőket gyalázni belefér?

Vágólapra másolva!
Magukat jogvédőnek nevező szervezeteket kérdeztünk, mi a véleményük a gyalázatos klubrádiós publicisztikáról.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról beszámoltunk, megdöbbentő hangvételű, gyalázkodó írás jelent meg a Klubrádió honlapján, amelyet – eredetileg – „Kurvák cseréje” címmel tettek közzé. Arató András írásában alpári stílusban beszélt Novák Katalinról és Varga Juditról. 

Talán még ők is érezték, hogy ezzel túl messzire mentek, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, sőt még az url-t is átírták. 

Arató András
Mint arról az Origo is beszámolt, Arató András: Kurvák cseréje címmel jelentetett meg publicisztikát Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján
Fotó: Origo / Origo

Ha a címet át is írták, Arató András véleménycikke még hemzseg a közönséges sértésektől. 

A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta: „Ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.” Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat” 

írta a Magyar Nemzet.

Az Origo a botrányos cikkel kapcsolatban a magukat jogvédőnek nevező Magyar Helsinki Bizottsághoz és az Amnesty International Magyarországhoz fordult. 

A különböző jogokért oly gyakran aggódó szervezeteket arról kérdeztük, nem becsületsértő-e az effajta megnyilvánulás. 

Az Amnesty a „nemek közötti egyenlőséget” egyik tő témájának tartja, így arra is kíváncsiak voltunk, hogyan tudják kommentálni ezt a fajta hozzáállást a női nem felé. Hiszen az Amnesty korábban többször is siránkozott a magyar nők helyzete miatt. 

Amint választ kapunk kérdéseinkre, beszámolunk róla. 

Frissítés: Az Amnesty azt írta az Origo kérdésére, hogy: 

Megengedhetetlennek tartjuk ezt a hangnemet - írja vagy mondja akárki, akármilyen helyzetben.

Ezután a Soros-szervezet magát az Origót kezdte hazugságokkal gyalázni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!