Sikeres volt a Civil Véradó Hét, évről évre egyre több a véradó

véradás; civilek;
Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), a Magyar Vöröskereszt közreműködésével 2019 óta - egy tavaszi, valamint egy őszi turnusban - szervezi meg a Civil Véradó Hetet, amely alkalmak országszerte nyújtanak lehetőséget a véradásra.
Vágólapra másolva!

A Civil Véradó Hét célja elsősorban a civilek, civil szervezetek mozgósítása egy jó ügy támogatása érdekében, amely cél a 2020-ban kitört koronavírus-járvány miatt további misszióval bővült, ugyanis a járvány teremtette helyzetben kiemelten fontossá vált a szükséges vérkészítmények folyamatos biztosítása, a véradók pedig ily módon is kifejezhették segítőkészségüket és szolidaritásukat rászoruló embertársaink felé. A fővárosban a X. Civil Véradás elnevezéssel megszervezett véradó hétre a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány összefogásának köszönhetően került sor. A februári budapesti civil véradások védnökségét ismét Veréb Tamás színész, énekes és dalszerző vállalta el, akit a hétfői véradási alkalomra párja, Koltai Vivien színésznő is elkísérte, melyről mindketten büszke véradókként távoztak. 

Budapesten a X. Civil Véradás keretében három alkalommal nyílt lehetőség a véradásra: a Magyar Vöröskereszt Székházában, a Belügyminisztériumban és a Duna Plaza Bevásárlóközpontban.

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központtal hosszú évek óta sikeres együttműködést folytatnak minden olyan területen, ami a Vöröskereszt alaptevékenységéhez tartozik, és néhány éve a véradásra is kiterjesztették ezt az együttműködést 

- emelte ki Szakácsné Jakab Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének megyei véradásszervező koordinátora.

véradás; civilek;
Sikeresen zajlott a X. Civil Véradó Hét. 

Pintér György, a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ projektvezetője elmondta, hogy 

évről évre növekszik a rendezvény iránti érdeklődés, és az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elmondható, hogy mindig nagyon jó hangulatban zajlanak a civil véradások.

Idén februárban a Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ partneri együttműködésének jóvoltából a Magyar Cserkészszövetség is csatlakozott az országos véradó kampányhoz: Kovács Adorján, a Magyar Cserkészszövetség elnöke több cserkésszel közösen adott vért.

A véradást a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága és a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt szervezte. 

 

A programsorozat budapesti helyszínén Herczegh Anita, az országos Civil Véradások fővédnöke hívta fel a figyelmet a véradás fontosságára, aki egyetemista kora óta rendszeres véradó is egyben.