Vallott az egykori NATO-főparancsnok: Sorosék Magyarországon is beavatkoztak a választásokba

Vágólapra másolva!
Tovább gyűrűzik az Amerikából vezényelt befolyásolási botrány, miután újabb videót tettek közzé azon az X-oldalon, amelyet minden bizonnyal Donald Trump támogatására hoztak létre - írja a Mandiner. A portál szerint az amerikai magyarok között is terjedő felvételen az Action for Democracy (A4D) vezetői beszélnek Soros György szerepéről a szuverén államok belügyeinek alakítására indított akciókban.
Vágólapra másolva!

A Mandiner emlékeztet: a korábbi, elmúlt hetekben megjelent videókon az A4D prominensei számos leleplező háttérinformációt osztottak meg a beszélgetőpartnereikkel a szervezet működéséről és finanszírozásáról. Egyebek mellett azt is elismerték, hogy a tőzsdespekulánstól származott a nagyjából 3 milliárd forint, amelyet korábban mikroadományoknak tüntettek fel és amely a Korányi Dávid-féle szervezeten keresztül érkezett hazánkba az ellenzék 2022-es választási kampányának támogatására.

Soros György számos országban befolyásolta a helyi, belpolitikai folyamatokat

A legújabb felvételen Wesley Clark tábornok, az A4D kuratóriumi tagja arról számolt be, hogy Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni régiónk országainak nemzeti választásait.

És aztán ott vannak az amerikaiak. Éveken keresztül beavatkoztunk az olasz választásokba. Tettünk róla, hogy soha ne nyerhessenek a kommunisták Olaszországban. (...) És Görögországban. (...) Persze, Magyarországon is 

– sorolta az egykori NATO-főparancsnok, hangsúlyozva, hogy nem az amerikai kormány akcióiról van szó, hanem bizonyos magánszemélyek igyekeztek beavatkozni más országok választásaiba.

(Olaszországot és Görögországot említve Clark értelemszerűen nem napjaink történéseire utalt, hanem a hidegháború idején végrehajtott beavatkozási akciókra utalhatott – a szerk.)

Kiderült, hogy az említett államokban folytatott aknamunka mögött is elsősorban Soros György állt, aki Wesley Clark szerint Boszniában ugyancsak igyekezett befolyásolni a belpolitikai folyamatokat. Érdekesség, hogy a tábornok azzal is kérkedett, hogyha ők szervezték volna a Recep Tayyip Erdoğan török elnök elleni puccsot, az minden bizonnyal sikeres lett volna.

A videót Wesley Clark tábornok, az Action for Democracy kuratóriumi tagjának nyilatkozatával itt nézheti meg:

Az Action for Democracy vezetői az amerikai demokrata párti vezetéssel is szorosan együttműködtek 

A korábbi videókból kirajzolódó kép szerint az A4D vezetői az amerikai demokrata párti vezetéssel is szorosan együttműködtek a befolyásgyakorlási akcióik során. Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke például azt fejtegette a felvételek egyikén, hogy Lengyelországban elsőként a varsói amerikai nagykövettel egyeztetett, hogy előkészítse a talajt Donald Tusk és szövetségesei kormányra segítéséhez.

Az Action for Democracy az együttműködő partnereikkel egy valóságos kampánygépezetet is működtetett a kipécézett nemzeti vezetők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök lejáratására.

Ebből a célból például a Yahoo News-on publikáltak véleménycikkeket. A fehér házi tudósítóként is tevékenykedő Alexander Nazaryan például egy csúsztatásoktól és rosszhiszemű félreértelmezésektől hemzsegő írásban támadta a magyar kormányfőt.

Több, mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették

A tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés kiderítette, hogy az Action for Democracy-n, illetve egy azonos célú svájci alapítványon keresztül több, mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, és a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették.

Milliárdos összegek kerültek a lejárató portálokat működtető EzaLényeg nevű médiabirodalom kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez, valamint a Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálóhoz. 

Azonban a jelentés csak a külföldi pénzek útját tárta fel, a forrásukra – vagyis, hogy Soros Györgytől származtak a guruló dollárok – csak a X-en megosztott videók nyomán derült fény. A tőzsdespekulánst meglehetősen érzékenyen érinthette, hogy köztudottá vált a választások befolyásolására tett kísérletben játszott szerepe.

A Mandiner szerint Korányi Dávid, az A4D ügyvezetője ugyanis arról beszélt az egyik videón, hogy rendkívül fontos volt titokban tartaniuk, hogy Soros áll a műveletsorozat mögött, mivel úgy vélte, hogy ennek nyilvánosságra kerülése ellenük fordította volna a közvéleményt. Nevezetesen amiatt aggódtak, ha nyilvános lett volna a fő donor, Soros György kiléte, az hiteltelenné tette volna azt a magyarázatukat, hogy a demokratikus értékek féltése miatt igyekeznek beavatkozni a magyar belügyekbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK