Itt van Korányi Dávid beismerő vallomása

Korányi Dávid
Vágólapra másolva!
Korányi Dávid, a baloldal pénztárnoka az egész működésmódjukról lerántotta a leplet, amikor különböző civil szervezetek finanszírozásáról beszélt. Lényegében elismerte: elég nyilvánvaló és sejthető, hogy a támogatott szervezetek a dollárbaloldal kezére játszanak, de ezt soha nem fogják kimondani.
Vágólapra másolva!

A magyar sajtóban először a Mandiner dolgozta fel és tette közzé múlt pénteken azokat a felvételeket, amelyeken különböző kulcsszereplők bevallják, hogy Sorosék állták a baloldal kampányszámlájának döntő részét. Eric Koch, az amerikai demokratáknál befolyásos kampánytanácsadó Twitteren megjelent mondataiból mindez egyértelműen kiderül.

Koch mellett Korányi Dávid is megszólal a felvételeken, ő – egyebek közt – a baloldali kampányfinanszírozás nemzetközi technikáiról rántja le a leplet.

Korányi Dávid Forrás: Instagram

Úgy tűnik, hogy azok a civilnek nevezett szereplők, akik balliberális politikai kampányaktivistaként dolgoznak különböző országokban, célzottan kapnak pénzeket a Soros-világtól. Ahogy Korányi fogalmazott:

Amikor Karácsony Gergely volt főtanácsadójának felteszik a kérdést, hogy „Támogatnák az ellenzéket? Ez az ötlet?", felfedi az eljárásmódjuk titkait. Úgy fogalmaz, hogy „Nos, ezt soha nem mondjuk ki. Nem fogjuk... Nem ezt mondjuk. Nem hirdetjük. Ezek a szervezetek, tekintettel az általuk vallott értékekre és azokra az értékekre, amelyeket támogatnak, úgy tűnik, eléggé nyilvánvaló, hogy végül is – és ez csak egy megalapozott sejtés – az ellenzék kezére játszanak, igen."

Végső soron tehát mégis lebuktatta magukat Korányi Dávid. Bár egy értékekre történő hivatkozás közbeiktatásával, de mégiscsak bevallja, hogy az általuk pénzelt szervezetek valójában az ellenzék kezére játszanak. Mindez pedig nemcsak Magyarországra igaz.

Érdemes megjegyezni, hogy a párbeszéd korábbi pontján a baloldal pénztárnoka Lengyelországot említi. Nemrég a Magyar Nemzet részletesen megírta, hogy a két Sorossal egy nemzetközi szervezetben feltűnt Korányi Dávid Action for Democracy nevű szervezete külföldről pénzelte a lengyel balliberális oldalt. Karácsony Gergely korábbi főtanácsadójának szervezete 15 lengyel aktivistacsoport támogatásáról adott számot. A támogatottak a liberális politikai erők kampányát segítették.

Az Akcja Demokracja (Demokratikus Akció) Korányiék bevallása szerint arra kapott pénzt tőlük, hogy „szélesítse az állampolgári bevonódást és ösztönözze a demokratikus részvételt". A Fundacja Inicjatywa Wschód (Keleti Kezdeményezés Alapítvány) a klímapolitikában kapott felvilágosító jellegű feladatot, és azért is pénzelték őket, hogy elősegítsék a fiatal lengyel nők demokratikus eljárásokban való részvételét. Hasonló okra hivatkozva finanszírozták külföldről az Ogólnopolski Strajk Kobiet (Nők Országos Sztrájkja) nevű alapítványt is.

A Fundacja Liberté! (Szabadság Alapítvány) kimondottan arra kapott pénzt Korányiéktól, „hogy Fordulópont nevű kampányával mobilizálja a lengyel állampolgárokat a 2023-as parlamenti választáson való részvételre". Gyakorlatilag ugyanezért fizették külföldről az „Odważysz Się" („Mersz") nevű csoportot is.

Magyarországon Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma, a „Nyomtass te is" nevű balliberális propagandakezdeményezés vagy éppen a „Közélet Iskolája" nevű szervezetet is pénzelték Korányiék. Több mint hárommillió dollárt költöttek „helyi Covid-, LMBTQ-referendum-kampányra" Magyarországon 2022-ben.

Kiderült tehát, hogy nemcsak a magyar baloldali pártok kampányai, de a civil szervezetek pénzelése is Sorosékhoz köthető. Ha emellett megjegyezzük, hogy Magyarországon is egy sor dollármédiumot pénzel ez a kör, illetve Brüsszel és Washington, az még nyilvánvalóbbá teszi a magyarországi baloldal függőségét - írja a Magyar Nemzet.