Joe Bidenék szerint siker, hogy a halálos fentanil túladagolások csak öt százalékkal emelkedtek 2022-ben

Joe Biden, joebiden
US President Joe Biden delivers the State of the Union address in the House Chamber of the US Capitol in Washington, DC, on March 7, 2024. (Photo by SHAWN THEW / POOL / AFP)
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Amerikában harminc év alatt népességarányosan ötször több haláleset történt drog és alkohol miatt - mondta el legújabb Reels-videójában a Századvég Energia- és Klímapolitika Üzletág vezetője.
Vágólapra másolva!

Hortay szerint a fentanillal kapcsolatos válság odáig fajult, hogy a pénzromlás ütemének lassulását is eredményként értékelik. Hortay Olivér szerint 

a Biden-adminisztráció szerint siker, hogy a halálos túladagolások csak öt százalékkal emelkedtek 2022-ben.

A szakértő kifejtette, hogy aggasztó, hogy sokak szerint ennek hátterében a bűnözés és a drogcsempészet virágzása áll, de a probléma gyökere valójában sokkal mélyebb. Egy amerikai kutató, Peter Turchin szerint 

a növekvő szerhasználat oka, hogy az adott társadalom dezintegratív szakaszba került, azaz egyre több belső konfliktus feszíti.

Hortay azt is hangsúlyozza, hogy a drogra és alkoholra vonatkozó mutatókba Európában jobb a helyzet, ugyanakkor az európai országok többsége mindent kritika nélkül átvesz az Egyesült Államoktól, így azokat a szokásokat és kulturális mintázatokat is, amelyek a társadalom dezintegrációjához vezetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK