Rendkívüli ülést kért Deutsch Tamás, mert a Momentum elismerte, a magyaroknak járó pénz visszatartását ők intézték Brüsszelben

hajnalmiklós, donáthanna
Hajnal Miklós beismerte: A dollárbaloldal, Cseh Katalin és Donáth Anna is azon dolgozott, hogy ne érkezzenek a hazánknak jogosan járó források
Vágólapra másolva!
Hajnal Miklós dollárbalos momentumos képviselő azzal büszkélkedett, hogy miattuk indult több brüsszeli eljárás, és ezért nem kapott uniós pénzt Magyarország. Mindezzel kapcsolatban Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az Országgyűlés európai ügyek bizottságának rendkívüli összehívását kérte Kocsis Mátétól.
Vágólapra másolva!

Korábban senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás – így büszkélkedett a momentumos Hajnal Miklós azzal, hogy pártjuk is hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországgal szemben több brüsszeli eljárás indult. Hajnal Miklós szerint a Momentum európai parlamenti képviselőinek, Cseh Katalinnak és Donáth Annának komoly szerepük volt abban, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat.

Az ellenzéki párt elnökségi tagját vallomása után még a műsorvezető is számon kérte. Hajnal Miklós ezután érdemi magyarázat helyett csak a kormánypárti szavazókra mutogatott.

És azt is tudja, hogy most nagyon sokan azt mondják a nézőink közül, hogy ez hazaárulás? Mert akkor ezek szerint a két EP-képviselő miatt nem jutott hozzá Magyarország az európai uniós forrásokhoz?

- tette fel a kérdést a riporter. Biztos van, aki így gondolja. Én azt gondolom, hogy ezek inkább a kormánypárti szavazók – hangoztatta Hajnal. 

Rendkívüli ülést sürget Deutsch Tamás

Mindezzel kapcsolatban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levélben fordult Kocsis Mátéhoz, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetőjéhez. Levelében az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását indítványozza, abból a célból, hogy 

a testület vizsgálja meg, hogy milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a dollárbaloldal részéről annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a magyar polgárok hozzáférjenek a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez, ezzel pedig kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak nekik.

Deutsch szerint a beismerés nem kevesebbet jelent, minthogy a Momentum EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak. Meggyőződésük szerint, egy választott képviselőnek minden körülmények között hazája és annak polgárai érdekében kell cselekednie, és ezt az erkölcsi parancsot semmilyen ideológiai meggyőződés vagy politikai számítás nem írhatja felül.

Szólásszabadság, konferencia, Várkert, Bazár, 2024.02.20.,  Deutsch, Tamás,
Deutsch Tamás az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának rendkívüli összehívását kérte 
 Ladóczki Balázs - Origo 

Dömötör Csaba: Nincs több kérdésünk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzéki politikusok közül egyre többen nyíltan vállalják, hogy ők érték el a Magyarországnak járó uniós források felfüggesztését. 

A Momentum Magyarországon megválasztott, elvileg Magyarországot képviselő politikusai azt tartják a legnagyobb büszkeségüknek az elmúlt öt évből, hogy most már következménye is van az eljárásoknak, és nem kapjuk meg a nekünk járó pénzeket, és ezt ők járták ki. Nincs több kérdésünk.

Dömötör Csaba hozzátette: szerinte bőven akadnak Magyarországon olyan emberek, akik szintén hazaárulásnak tartják, hogy az ellenzéki képviselők hazánkkal szemben dolgoznak Brüsszelben.