Szijjártó Péter: A kanadai külügyminiszter érti a kárpátaljai magyarok sorsát és nehézségeit

Vágólapra másolva!
Telefonon tárgyaltunk Mélanie Joly kanadai külügyminiszterrel, aki azon nagyon kevesek közé tartozik a transzatlanti kollégák közül, aki érti a kárpátaljai magyarok sorsát és nehézségeit, egyúttal érzékenységet és érdeklődést mutat iránta. Ezt mindig is nagyra becsültem - írta a törökországi Antalyában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán péntek délután.
Vágólapra másolva!

Mélanie Joly "gratulált Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációjához, én pedig tájékoztattam arról, hogy Svédországgal közösen sikerült fontos lépéseket tenni annak érdekében, hogy újraépítsük a bizalmat a két ország között. A megkötött biztonsági megállapodásunk hozzájárul ahhoz, hogy a magyar légvédelem erős legyen és részt tudjunk venni NATO-missziókban, így az országhatáron kívül is segítve szövetségeseinket" - írta Szijjártó Péter.

Ahogy az Origo is több ízben beszámolt róla, a svéd NATO-tagság hónapok óta beszédtéma a politikai életben és néhány napja megszületett a nagy magyar-svéd megállapodás: új Gripenek jönnek Magyarországra.