Torzó az erdő szélén - a dollárbaloldal újabb ingatlanbotránya

Farkas-erdő, szeméttelep
Farkas-erdő, szeméttelep
Vágólapra másolva!
Káposztásmegyeren a 14-es villamos Bőrfestő utcai megállójánál a villamossínek és a vasút közötti fás, bozótos területen egy félbehagyott épülettorzó rontja tovább az amúgy sem túl fölemelő városképet. Az elkerített, befedetlen, üres betonhalmaz hű képet ad arról, mi történt és mi nem Újpesten a 2019-es választások óta.
Vágólapra másolva!

Miért és hogy került ide? Miféle városfejlesztési koncepció torz szüleménye ez a csúfság ott, ahova a városvezetés korábban parkerdőt ígért? - kérdezi a Pesti Srácok.

Nos, nem más ez, mint az öt éve regnáló újpesti, baloldali városvezetés emlékműve. A Déri-Trippon-páros hazugságokkal gáncsolt el egy félmilliárdos fejlesztést, majd okozott még ennél is nagyobb kárt Újpestnek és a Magyar Íjász Szövetségnek, állapítja meg a PS. Az elvakult politikai döntések, káosz, kusza ügyletek, jogszabálysértések nyomán indult vizsgálatok és nyomozás arra enged következtetni, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb ingatlanbotrányáról beszélhetünk.

A cikkben felfedik az újpesti ingatlantorzó történetét, annak hátterét és a magát tettre késznek mutató, de hibát hibára halmozó, épületes koncepciót nélkülöző újpesti baloldali városvezetés 2019 óta tartó ámokfutásának részleteit.

Ahogyan ehhez kapcsolódóan az Origo is megírta, a dollárbaloldal mint elefánt a porcelánboltban, káoszba sodort egy erdőtelepítéssel és sportolási lehetőséggel járó fejlesztést.

Most újabb részleteket tudhatunk meg, amikről a Pesti Srácok így ír:

Néhány nappal ezelőtt a Pesti Srácok rákérdezett a környéken élőknél, hogy pontosan mi is ez az évek óta lakatlan, összefirkált szellemház az erdő szélén. Kiderült, hogy ez az épület a Magyar Íjász Szövetség sportcsarnoka akarna lenni az újpesti önkormányzat telkén, azonban valamiért a sportolók évek óta nem tudják birtokba venni az épületet, ezért áll lakatlan torzóként Újpest szélén.

2017-ben a Magyar Íjász Szövetség kérésére Újpest akkori városvezetése kezdeményezte a két káposztásmegyeri, részben újpesti, részben fővárosi tulajdonú ingatlanon az íjászcsarnok létesítését az illetékes hatóságoktól.

Aztán jött a 2019-es októberi választási kampány, és a Déri-Trippon páros ész nélkül politikai hasznot akart kifacsarni az akkor már sínen lévő beruházásból.

A baloldali városvezetés – mit sem törődve az általuk generált tucatnyi jogi problémával, csak azért, hogy a korábbi városvezetés projektjének keresztbe tegyen – 2019 novemberében már kezdeményezte a Kerületi Építési Szabályzat módosítását, hogy ne legyen lehetséges épületet létesíteni az eredetileg tervezett helyszínre, majd 2020 áprilisában már változtatási tilalmat is rendeltek el az érintett ingatlanokra, jogsértő módon. Hogy mennyire átlátszó hazugsággal állt elő a városvezetés, azt jól mutatja, hogy az eredeti helyszín a később megvalósult torzótól mindössze néhány kilométerre van, ugyanazon a bokros, fás területen, amelyet azóta sem rendeztek sem Tripponék, sem Karácsony és társai. A korábbi elképzelés szerinti parkerdőből sem lett semmi.

Az egész képtelen folyamat során jogsértő magatartást tanúsított az önkormányzat, amelyek ráadásul több bűncselekmény-gyanút is felvetnek. A kerület korábbi alpolgármestere, Nagy István szerint hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, csalás bűncselekményét vagy kísérletét követhették el Tripponék.