Több mint 70 milliós kárt okozott egy rablópáros Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy rablópáros két éve egy családi házba tört be, ahol szétverték a széfet és így több millió forintot tudtak onnan ellopni. Később kiderült az egyik férfi 2020 ősze óta lopásokból él. A tolvaj Budapest több kerületében tartotta rettegésben a helyieket, betörés közben hatalmas károkat okozott.
Vágólapra másolva!

2022. november 10-én délután két román férfi egy fótligeti családi ház tetejét megbontva jutott be a lakásba, ahol szétverték a páncélszekrényt és abból több millió forintot, több ezer eurót és ékszereket vittek el. 

Később kiderült, hogy az egyik férfi 2020 ősze óta 7 másik betörésben is részt vett Budapesten.

Ezeket egy ismeretlen tárásával követte el, mindig ugyanazzal a módszerrel. A két férfi erkély- és teraszajtókat, illetve az ablakokat feszített fel, hogy bejussanak a lakásokba. Főként fali széfet, ékszereket, készpénzt vittek el, de előfordult olyan is, hogy drága karórákat is elloptak

betörés, bűnöző, illusztráció, címlapfotó
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Lucky Business/Shutterstock.  No use without permission./Lucky Business 

2020 októberében a román férfi és társa egy II. kerületi lakásból kihozott egy régi széfet és mivel nem tudták felfeszíteni, ezért az a szomszédos telken hagyták. 

A tolvajok 11 embert loptak meg, amivel összesen 70 milliós lopási és rongálási kárt okoztak. 

Az ügyészség a két férfit jelentős dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, sőt egyiküket, akit már korábban letartóztattak, még ezen felül 10 lopással is vádolják. A két férfi ellen az ügyészség börtönbüntetést javasol.