Ellopta a híres aranyvécét, most mindent bevallott a tolvaj

Vágólapra másolva!
Bűnösnek vallotta magát az a férfi, aki évekkel korábban betört a Blenheim-palotába, és ellopott egy aranyvécét.
Vágólapra másolva!

A northamptonshire-i férfi még 2019-ben tört be a palotába, és lopta el a 18 karátos aranyvécét. 

A 4,8 millió font (több mint 2,2 milliárd forint) értékű vécé az oxfordshire-i impozáns épületben egy művészeti kiállításon került bemutatásra.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy elfogták a férfit és tettestársait, három másik férfit. A többiek azonban ártatlannak vallották magukat a lopással kapcsolatos vádakban. A férfiakat februárban állítják bíróság elé. A bűnösségét beismerő tolvaj 17 éves börtönbüntetését tölti sorozatos lopásokért. Legtöbbször pénzautomatákat rabolt ki - írja a BBC.

De lopott már 400 000 font (185 millió forint) értékű traktorokat és nagy értékű trófeákat is egy múzeumból.

A The Guardian szerint az értékes tárgyat műalkotásként helyezték el az oxfordshire-i palotában, Winston Churchill szülőhelyén, amikor eltűnt. Mivel annak idején vízvezetékkel szerelték be, eltávolítása áradásokat és károkat okozott a 18. századi, impozáns otthonban és az UNESCO világörökség részét képező Woodstockban.

Az illemhelyiséget 2016-ban a New York-i Guggenheim Múzeumban szerelték fel, ahol 100 000 ember állt sorban a használatáért, 

majd Blenheimbe költöztették át egy kamrába, szemben azzal a helyiséggel, ahol Churchill született. A kiállítása után nem sokáig tekinthették meg az érdeklődők, ugyanis két nap után ellopták.