Tapétavágóval támadtak egy férfira Tatabányán

Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértés, illetve garázdaság miatt kell felelnie annak a két férfinak, akik tavaly nyáron belekötöttek egy biciklisbe, majd megütötték, egyikük pedig a nála lévő tapétavágó késsel megvágta az arcát.
Vágólapra másolva!

A két férfi 2023. július 25-én a tatabányai bicikliúton sétált és iszogatott, közben beszóltak egy biciklis férfinak. A biciklis hátrafordult, megkérdezte, hogy „valami baj van?” ,mire a két támadó fenyegetően ütésre emelte a kezét. A biciklis védekezésképpen bal lábával arrébb tolta az egyik férfit.

Erre egyikük 

ököllel megütötte az arcát, társa pedig megrúgta, és a nála lévő tapétavágóval megvágta az arcát is, ami vérezni kezdett. Ezután a tapétavágót az úttest túloldalán lévő bokorba dobta.

A bántalmazott férfi könnyebb sérülést szenvedett, ám csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem sérült meg súlyosabban.

Az ügyészség az egyik férfival szemben súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetést, a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelését javasolta,

 illetve, hogy a bíróság kötelezze őt indulatkezelési tréningen való részvételre. 

Garázdasággal vádolt társával szemben közmunka büntetés kiszabását javasolta. Az esetről egy biztonsági kamera felvételt készített:

Korábban Rákosmentén is tapétavágó késsel sebesített meg egy járókelőt egy drogos férfi, Esztergomban pedig két nőre támadt egy harmadik, szintén tapétavágóval. Ugyanezzel az eszközzel raboltak ki egy férfit Budapest belvárosában, egy nagycsécsi férfi pedig így akarta megvédeni testvérét haragosától.

Forrás: Ügyészség