Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Bilincs nélkül érkezett meg a bíróságra a radikális baloldali Antifa-nő, Ilara Salis

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódott a bíróságon a antifa-ügyben indult büntetőper. A radikális baloldali csoport tagjai tavaly februárbam több emberre is kegyetlenül rátámadtak az utcán, majd elmenekültek. Volt, akinek a fejét úgy szétverték, hogy 25 öltéssel kellett összevarrni. A csoport legismertebb tagjának, az olasz Ilara Salisnak megszüntették a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszéken tanúk meghallgatásával folytatódott az úgynevezett antifa-ügyben indult büntetőper azok után, hogy az olasz származású, első rendű vádlottnak, Ilara Salisnak megszüntették a letartóztatását – írja a Magyar Nemzet

Tavaly februárban, Magyarországon egy szélsőbaloldali csoport több embert is megtámadott az utcán és súlyos sérüléseket okoztak nekik.

Volt olyan áldozat, akinek a fejét annyira szétverték, hogy huszonöt öltéssel kellett összevarrni. A támadások után a rendőrök több tagot is elfogtak a csoportból. 

Ilara Salis 
Fotó: Magyar Nemzet/ Kurucz Árpád

A legismertebb közülük az olasz Ilaria Salis, aki elfogása után sokszor hallatott magáról. A szélsőbaloldali aktivista több nyílt levelet is írt a börtönből, amikben folytatta a hergelést. 

Az egyik első, nagy nyilvánosságot kapott ügy az volt, amikor a fogva tartása körülményeiről panaszkodott, azonban gyorsan kiderült, hogy hazudott. 

Az ügyészség az elfogott szélsőbaloldali támadókkal szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott. Az ügyészség azt javasolta a csoport tagjai ellen, hogy a bíróság ítélje őket fegyházbüntetésre, valamint utasítsa ki őket Magyarország területéről. 

Az ügyben a Fővárosi Főügyészség vádirata alapján kezdődött büntetőeljárás a Fővárosi Törvényszéken Ilaria Salis, mint bűnszervezetben elkövető ellen testi sértés kísérlete miatt. A vádemelés után a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla tavaly február 14-én elrendelt letartóztatását 

az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig szökés, elrejtőzés veszélye miatt fenntartotta, végül idén májusban a védelme elérte, hogy a megszüntessék a letartóztatását és a bűnügyi felügyeletét is 16 millió forint óvadékért. 

Az egyik antifa támadásról itt nézheti meg a felvételt. Ekkor nyolc símaszkos támadó minden ok nélkül rátámadt egy munkába igyekvő férfira és agyba-főbe verte. A rendőrök közülük négy támadót fogtak el. 

Korábban megírtuk, hogy a Robert Fico elleni merénylet kapcsán ismét előtérbe került az úgynevezett Antifák, akik előszeretettel támadnak azon politikusokra, akiknek a nézetei nem egyeznek velük.A radikális baloldali-terrorista Antifa-mozgalom több terroristája ártatlan magyar járókelőket vert össze Budapesten. Soros György is előszeretettel támogatja a szélsőbaloldali terroristákat 

"Nincs az az ideológia, amely indokolná az "embervadászatot", amelyet az antifa aktivisták folytattak egy évvel ezelőtt Budapest utcáin" - ezt Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentette ki februárban, az egyik fővárosi sajtótájékoztatóján.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről