Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Garázdaság miatt tettek feljelentést az agresszív Magyar Péter őrült híveinek döbbenetes tatabányai tombolása után

MagyarPéter
Magyar Péter ismét menekült a kérdések elől
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Nem maradt következmény nélkül az agresszív baloldali figura híveinek a tatabányai tombolása - írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Rongálás és garázdaság vétségének gyanúja miatt tettek feljelentést Magyar Péter tatabányai rendezvénye után – tudta meg a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentésiről ismert Tényi István azután fordult Tatabányai Rendőrkapitánysághoz, miután a baloldali figura hívei megrongálták a helyi Turul kávézó üvegfalát.

Magyar Péter, MagyarPéter, baloldali, tüntetés, Budapest, 2024. 04. 26.
Magyar Péter
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet 

 Ahogy beszámoltunk korábban róla, elszabadultak az indulatok a Tisza Párt péntek esti tatabányai gyűlésén. A Kemma információi szerint a kampányrendezvényen hergelte közönségét, ugyanis azt állította, a főtéri kávézóba szándékosan nem engedték be a szimpatizánsait. 

Azonban Boczonádi János, a kávézó üzemeltetője szerint mindössze annyi történt, hogy a teraszon minden asztaluk már foglalt volt, emiatt nem tudtak helyet adni a baloldali politikus lelkes követőinek. Mindenesetre Magyar Péter szavai erőszakos indulatokat váltottak ki, 

a gyűlés után a szimpatizánsok körbevették a kávézót, többen ütni kezdték az üveget, ami végül megrepedt és még a konyhai részlegben is őrjöngeni akartak.

A kávázó üzemeltetője hírnévrontás miatt fontolgatja a feljelentést, ugyanis rengeteg utálatos és gyűlölködő kommentet kaptak közösségi oldalukon az eset miatt.

Azonban a feljelentést Tényi István nem csak fontolgatta, hanem meg is tette: szerinte felmerülhet a rongálás és a garázdaság vétség gyanúja. „Az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem” – fogalmazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről