Karácsony hallgat, Mravik is hallgat, a kampányfinanszírozási botrány pedig tovább dagad - videó

Fotó: Fotó: Fazekas Máté
Vágólapra másolva!
Annyira kellemetlen Karácsonynak a 2019-es kampányfinanszírozási botránya, hogy válaszadás helyett szánalmas propagandistázásba kezdett, mint a legtöbb balliberális politikus. A Magyar Nemzetnek sikerült elérnie telefonon az ügy egyik kulcsfiguráját, Mravik Zsoltot, aki szintén nem mer mondani semmit.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet stábja felkereste annak az eredetileg autókölcsönzéssel foglalkozó cégnek a székhelyét, ami a legújabb kampányfinanszírozási botrányhoz köthető. A kaputelefonon semmi nem árulkodott arról, hogy itt működne a kft., vagy hogy Tordai Csaba itt élne Mravik Zsolttal, a cég tulajdonosával. Egy postaládán azonban szerényen feltűnt a Mravik név és egy matrica is van mellé ragasztva, amin az áll, hogy Bakony Rental Kft. A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni az ügyről Mravikot, aki azonban csak azt hajtogatta, hogy nem kíván nyilatkozni.  

A Bakony Rental Kft. külföldi tanácsadói megbízásából származó 112 millió forintból Mravik még az önkormányzati választások előtt osztalékelőleg címén kivett 84 milliót, amiből a Magyar Nemzet információi szerint 75 millió forint egy, a Városházán jelenleg is tanácsadóként dolgozó munkatárs segítségével Perjés Gáborhoz került készpénzben.

Korábban Mravik élettársa, Tordai Csaba, Karácsony Gergely jogi főtanácsadója hasonló taktikát választott, amikor a lap a 99 Mozgalom pénzügyeiről kérdezte – hiszen ezzel összefüggésben tartottak nála házkutatást –: úgy csinált, mintha telefonált volna és a metróba menekült.

Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek sincs épkézláb magyarázata a 2019-es kampányfinanszírozást illetően, hiszen azt a „trükköt” alkalmazza – mint a legtöbb balliberális politikus, aki kellemetlen kérdésekkel találja szembe magát –, hogy elkezdett propagandistázni a feltett kérdésekre.

Mint ismeretes, a Mediaworks cikksorozatban dolgozza fel azt a birtokába került nagy mennyiségű dokumentumot, amiből arra lehet következtetni, hogy Karácsony 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát külföldről finanszírozták.