Újra kigyulladt az a csepeli lakás, ahol a korábbi tűzben egy férfi meghalt

tűzoltó
Átverték a somogyi tűzoltókat
Vágólapra másolva!
Szombat délután újra kigyulladt az a csepeli lakás, amelyben reggel is tűz volt és egy férfi meghalt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Frissítés!

Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lakás újra kigyulladt a helyszíni szemle és a tűzoltók helyszínről történő levonulása után. A visszagyulladás körülményeit is vizsgálják a tűzvizsgálati eljárás során - közölte.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat délután a honlapján arról tájékoztatott, hogy kigyulladt egy társasházi lakás Budapest XXI. kerületében. A fővárosi hivatásos tűzoltók légzésvédelemben oltották el a lángokat. A beavatkozás idejére húsz embernek kellett elhagynia az épületet. A lakók azóta már visszatértek otthonukba - írták.

Szombat reggeli halálos tűz

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a Puli sétányon lévő négyemeletes társasházhoz három járművel vonultak a tűzoltók. A tűz az egyik második emeleti, bútorokkal és tárgyakkal telezsúfolt lakásban keletkezett, itt találták meg az ötvenes éveiben járó férfi holttestét - ismertette, hozzátéve, hogy 

egy tizenkét négyzetméteres szobában öt négyzetméteren ágy és környezete izzott, az egész lakás füsttel telítődött.

A tűzoltók a beavatkozás idejére harminc embert kísértek ki a társasházból, az oltás és a ház átszellőztetése után az ott élők hazatérhettek, az épület lakható maradt - közölte a szóvivő. A tűz keletkezési okának feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.
Mukics Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagyobb tüzek és tragédiák füstérzékelővel megelőzhetők, mert az a tűz keletkezésekor azonnal hangosan sípolni kezd.