Brutális összeg: ekkora kárt okozott összesen Magyar Péter bizalmasa

magyarpéter
Magyar Péter mellett ott van barátnője, Vogel Evelin, és annak anyja, a fegyházból nemrégiben kiszabadult S. Mária Judit.
Vágólapra másolva!
Kicsalt és ellopott milliárdok, hamis befektetések, nagyon sok sértett – mindez azt a bűnbandát jellemezte, amelynek Magyar Péter „anyósa“ és egyben gazdasági vezetője is a tagja volt. A Magyar Nemzet azt írja: az általuk megismert dokumentumokból az is kiderült, hogy S. Mária csak egymaga több száz millió forintos kárt okozott.
Vágólapra másolva!

Összesen több mint 350 millió forint kárt okozott S. Mária, Magyar Péter bizalmasa azoknak az embereknek, akiket évekkel ezelőtt vert át egy országos piramisjáték-hálózatot kiépített bűnszervezet - derült ki a Magyar Nemzet által megismert bírósági ítéletből.

Ahogy arról a Magyar Nemzet már beszámolt, négy évet ült fegyházban Magyar Péter gazdasági vezetője piramisjáték miatt, aki nemrég szabadult a börtönből. A Metropol szerint S. Mária ráadásul egy bűnszervezet fontos tagjaként került rács mögé, akik rengeteg embert vertek át és semmiztek ki. 

A bulvárlap azt is megírta, hogy az elítélt bűnöző Vogel Evelynnek, Magyar élettársának az édesanyja, akit a baloldal messiása sok nyilvános szereplésére magával visz. A négy évet börtönben ülő, nemrég szabadult S. Mária ugyanis a legszűkebb stábba tartozik. Ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, színpadi technikát, testőröket, irányítja, kezeli a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott Magyar-közösség pénzügyeit. A színpadra lépés előtt jellemzően vele vált szót utoljára Magyar Péter – emelte ki a Metropol.

Visszatérve a bűnügyre, a Buda-Cash- és a Quaestor-botrányhoz hasonlító piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, 

S. Máriát is a soraikban tudó bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át.

Az ikerpár 8 milliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat 10-30 százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak csak néhány embernek fizettek ki.

Beszámolt a Magyar Nemzet arról is: a bűnszervezet vezetői azért, hogy minél több embert ki tudjanak semmizni, jó közéleti kapcsolataikra is hivatkoztak. Többek között megemlítették egy ismert, befolyásos politikus nevét is, akivel természetesen semmilyen kapcsolatban nem álltak. Sőt, az illető politikus jelzett is a hatóságoknak, hogy visszaéltek a nevével, az ügyben indult nyomozás pedig ezután még intenzívebb lett.

Tegnap az is kiderült, hogy a bűnbanda tagjai több alkalommal is megpróbáltak külföldre szökni. Terveik között az is szerepelt, hogy az EU fővárosában, Brüsszelben rejtőznek el, S. Mária pedig mindvégig kapcsolatban volt a szervezet vezetőjével az ügyben hozott ítélet szerint. 

Az sem mellékes körülmény, hogy Magyar Péter bizalmasa okozta egy károsultra vetítve a legnagyobb kárt, miután egyetlen embertől 108 milliót csalt ki. Hozzátesszük, a Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a nő összesen 358 millió forint kárt okozott.