Nagy Ervin pökhendi kirohanása Magyar Péter vesztét okozhatja

Vágólapra másolva!
Nagy lett az arc.
Vágólapra másolva!

Érdemes megvizsgálni Nagy Ervin közéleti alakításait. A baloldali színművész mást sem csinált az utóbbi években, mint azt, hogy szakmányban állt bele a kormányba, megjelent különböző tüntetéseken, ahol közvetve erőszakra buzdította a résztvevőket, majd az RTL bokszműsorában vállalt szerepet, ami miatt kemény összetűzésbe került kormánypárti újságírókkal, mert nem bírta elviselni, hogy arról cikkeztek, hogy padlóra került.  

A baloldali média folyamatos fényezésének köszönhetően nem okoz megütközést, hogy Nagy Ervin rendszeresen kijelenti, hogy soha nem állt be politikai formáció mögé, csak most kötelezte el magát a dollárbaloldal új figurája, Magyar Péter mellett. Mert az igazság ezzel szemben az, hogy nagyon is elkötelezte magát, például a legutóbbi választás alkalmával, ahol nyíltan kiállt a baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelölje, Márki-Zay Péter mellett.

Nagy Ervin előbb baloldali megmondóemberré degradálta magát, majd a dollárbaloldal új figurájának, a diszkóbotrányáról elhíresült Magyar Péternek lett a táskahordozója. Ez ám a karrier, mondhatnánk joggal, azonban pár napja fény derült Nagy valódi vágyára. A 444-nek adott egy interjút, ahol elmondta, hogy szívesen vállalná a kulturális minisztérium vezetését egy esetleges Magyar Péter-kormányban. Ezt az RTL-nek nagyképűen meg is erősítette:

„Én ezért tenni akarok. Ha ez azzal jár, hogy pozíciót kell vállalni, akkor vállalni fogom, nem leszek álszerény, hogy »jaj, jaj, én távol akarom tartani magam a politikától« – ez nem igaz, vannak vízióim róla, ha ezt rója rám a sors, én ezt el fogom vállalni."

Bizony erre szokták pestiesen mondani, hogy nagy lett az arc. De ez a politikai életben nagyon rossz ajánlólevél. Ez azonban nem meglepő, volt kitől tanulnia, hiszen újdonsült főnöke a fiatal lányok lába között mászkálás mellett az arcoskodáshoz ért a legjobban. Ez a specialitása.

Similis simili gaudet, azaz hasonló a hasonlónak örül.

Szerző: Csépányi Balázs

Az eredeti cikk elérhető a Magyar Nemzet oldalán.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!
CsépányiBalázsavatar
Szerző:Csépányi Balázs
Szerző:Csépányi Balázs

Mindent egy helyen az Eb-ről