Udvaros Dorottya meglépte a váratlant, a Katona József Színházban kötött ki

Udvaros Dorottya
Udvaros Dorottya
Fotó: Képernyőfotó
Vágólapra másolva!
Vannak még véletlenek.
Vágólapra másolva!

Gulyás Márton vendége volt Udvaros Dorottya. A Kossuth-díjas színművész a Partizánban beszélt az édesanyjáról, Dévay Kamilla színművészről, összehasonlította a Jordán-, az Alföldi- és a Vidnyánszky-érát, szóba került a jelenlegi igazgató színházfelfogása és természetesen a sajnálatos baleset is. Udvarosnak nem kínáltak új szerződést a Nemzetiben, így kenyértörésre került sor. Azt azonban tegyük hozzá, hogy színésznő aláírta a szerződését, tehát játssza tovább a szerepeit.

Mint ahogy a Nemzetiből elszerződött színészek – kivétel nélkül.

Ezért nyilvánvalóan sértődött, mégis inkább Vidnyánszky sértődöttségéről beszélt az interjúban. Majd sejtelmesen úgy fogalmazott, hogy utolsó beszélgetésükkor megkérdezte a színházigazgatót, nem akar-e inkább hátrébb lépni a hatalmi pozíciótól, és visszatérni az alkotói élethez. Az igazgató nem adott egyértelmű választ, de Udvaros szerint olyasmit sugallt, hogy nem teheti. Miért ne tehetné? A színésznő erre nem tért ki, csak körmönfont módon a levegőben hagyta ezt az állítását. 

Gulyás Márton az egész beszélgetésben a tőle megszokott módon igyekezett a kormányt valahogy negatívan belekeverni a beszélgetésbe. 

Hellyel-közzel sikerült is neki, bár Udvaros igyekezett kerülni a nyílt állásfoglalást. Gulyás azonban arról érdekes módon elfelejtett kérdést feltenni a színésznőnek, hogy a Katona József Színház új műsortervében már Udvaros Dorottya is látható lesz. Mint ismert, a Máté Gábor vezette Katona DK-tagoknak adott jelentős kedvezményeket

Vannak még véletlenek.

No komment…

Szerző: Csépányi Balázs/Magyar Nemzet

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!
CsépányiBalázsavatar
Szerző:Csépányi Balázs
Szerző:Csépányi Balázs

Mindent egy helyen az Eb-ről