Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Brüsszel kimondta: az LMBTQ- és a migránspárti politikához akarja kötni a Magyarországnak járó uniós pénzeket

VON DER LEYEN, Ursula
Dubaj, 2023. december 2. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond az ENSZ 28. nemzetközi éghajlatváltozási konferenciájának (COP28) kétnapos csúcstalálkozóján Dubajban 2023. december 2-án. MTI/EPA/Martin Divisek
Vágólapra másolva!
Ursula von der Leyen szerdán az Európai Parlamentben egyértelműen kimondta, hogy ameddig Magyarország nem engedélyezi a korlátlan LMBTQ- és genderpropagandát és nem fogadja be az illegális migránsok tízezreit, addig nem kap uniós pénzt.
Vágólapra másolva!

Noha az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény elfogadásával Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit, további aggályok miatt mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az összes szükséges feltételt - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán. Ursula von der Leyen, az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi helyzetéről és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitán kiemelte, az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény szavatolja a bírói függetlenség megerősítését és korlátozza az igazságszolgáltatásba való politikai beavatkozás lehetőségét. "Ezt kértük, Magyarország pedig teljesítette" - fogalmazott.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kimondta, az LMBTQ- és a migránspárti politikához akarja kötni a Magyarországnak járó uniós pénzeket Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek


- szögezte le az uniós bizottság elnöke.

A Soros György által irányított Guy Verhofstadt pedig szinte őrjöngött, és el akarta venni Magyarországtól a szavazati jogot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről