Völner Pált senki nem figyelmeztette az ellene zajló titkos megfigyelésre

Vágólapra másolva!
„Sem fél évvel, sem három nappal korábban nem értesítette senki arról Völner Pált, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene” – nyilatkozta Völner Pál ügyvédje, Papp Gábor.
Vágólapra másolva!

Az ügyvéd szerint 

ha a volt államtitkár erről tudomást szerzett volna, akkor ezt azonnal jelezte volna az országgyűlés mentelmi bizottságának, hiszen egy parlamenti képviselő lehallgatását törvény tiltja a mentelmi joga miatt.

„Ezt a büntetőügy tárgyalásán is szóvá tették már” – tette hozzá.

Papp Gábor ügyvéd szerint Völner Pál két és fél éve büntetőeljárás alatt áll, semmilyen segítséget nem kapott, a teljes vagyonát zárolták és szerinte a  védekezéshez való jogát is súlyosan korlátozták.

Szerinte a védence ügyében Varga Judit volt igazságügyi miniszter meghallgatása kulcsfontosságú, ugyanis tárcavezetőként egy olyan hivatali szervezetet vezetett, amely esetében neki tudnia kellett róla, ha valami törvénytelen történik.

Papp Gábor egyúttal hozzátette, hogy a Magyar Péter által megosztott hangfelvételt nem lehet értelmezni, szerinte nem derül ki belőle, hogy mit nem hagyott abba a volt államtitkár, és hogy miről nem szóltak neki – írja az Index.