Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Kocsis Máté tiszta vizet öntött a pohárba Magyar Péter kijelentésével kapcsolatban

KocsisMáté
Vágólapra másolva!
Magyar Péter azt állította: Kocsis Máté és Dúró Dóra rendszeresen egyeztet. A Fidesz frakcióvezetője leszögezte: nem egyeztetnek, de nem jelenti fel Magyar Pétert, úgy fogalmazott: „minek?”, „nevetséges az állítás is és az előadója is”.
Vágólapra másolva!

Dúró Dórával semmi dolgom, nem szoktunk egyeztetni. Ha jól emlékszem, nagyjából másfél éve szembejött a parlament egyik folyosóján, akkor annyit egyeztettem vele, hogy kezét csókolom. Előtte is legfeljebb csak ennyit

– reagált Kocsis Máté az ATV-nek Magyar Péter állítására. A Magyar Nemzet összefoglalója szerint Magyar Péter a Telexnek korábban azt állította: Dúró Dóra heti rendszerességgel egyeztet Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével, és ezeken az egyeztetéseken például arról van szó, hogy olyan javaslatokat nyújtson be a Mi Hazánk, amelyeket a Fidesz maga nem akar beterjeszteni. Magyar Péter azt is kijelentette, hogy a Mi Hazánkból egyes képviselők rajta vannak a Fidesz fizetési listáján is. 

Dúró Dóra, illetve a Mi Hazánk azt válaszolta erre a Telexnek, hogy Dúró Dóra nem egyeztet Kocsis Mátéval, és „Magyar Pétert a Mi Hazánk Mozgalom feljelenti rágalmazásért a párttal kapcsolatos kijelentései miatt”. Magyar Pétert Dúró Dóráék amiatt is feljelentik, amit a fizetési listáról mondott, mert mint a Telexnek írták, „ennek a hazugságnak az ellenkezője igaz…” – jelezték.

„Magyar Péter volt 14 évig a Fidesznek a fizetési listáján, sőt saját bevallása szerint még két hónapja is Mészáros Lőrincnek akart dolgozni” – reagált a Mi Hazánk a Telexnek. Hozzátették: „a Mi Hazánk egyetlen politikusa sem volt soha a Fidesz fizetési listáján”.

Arra a kérdésre, hogy mivel Dúró Dóra feljelenti Magyar Pétert, ő is megteszi-e, Kocsis Máté így reagált:

minek? Nevetséges az állítás is és az előadója is.

A Fidesz frakcióvezetője szerint azért sem, mert az „egyik nap provokációi után jönnek a másik nap egyre agresszívabb hazugságai Magyar Pétertől, ami csak arra jó, hogy a dollármédia sokat foglalkozhasson vele”. 

Ez az ő játéka, nem az ép elméjű embereké, és ennek kezeléséhez elsősorban nem bíróság kell szerintem, hanem egy másik intézmény

– fogalmazott a frakcióvezető. Arra a kérdésre, hogy mikor találkozott Magyar Péterrel utoljára, Kocsis Máté elmondta:

az elmúlt húsz évben talán háromszor vagy négyszer láttam, de említést érdemlően sosem beszéltünk egymással.

A telefonszámát sem tudta soha – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről