Meghalt Kaszás Péter

gyertya, illusztráció, halál, halálhír, meghalt, címlap
Candle, candle light composition different rituals.
Vágólapra másolva!
Január 10-én hajnalban meghalt Kaszás Péter zenész-dalszerző. A zenész-dalszerzőről pályája legfontosabb mérföldköveivel emlékezett hivatalos közleményében a Magneoton.
Vágólapra másolva!

Kaszás Péter, a magyar dalszerző, zenész és hangmérnök 1946. május 5-én született Szeghalmon. Ismert a KP Zenei Stúdió tulajdonosaként. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, és több országban is fellépett, mint például az egykori NDK és NSZK területein, Svájcban és Bulgáriában.

Hazatérése után hangstúdiót alapított, ahol hangszereléssel és hangfelvétel készítéssel foglalkozott.

Kaszás Péter zenei munkássága rendkívül sokrétű

Különböző hangszereken játszott, mint például a dobon, hegedűn, gitáron és zongorán, és több zenei stílusban is otthonosan mozgott.

A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerint több mint 560 szerzeménye van jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal.

Ő írta Zámbó Jimmy legnagyobb slágereit: a „Bukott diák", a „Szeress úgy is, ha rossz vagyok", a „Mit akarsz a boldogságtól", a „Bye-bye lány!", az „Egyszer megjavulok én", „Ugye nem bántad meg?", „Sírj a vállamon", „Egyszer megjavulok én" és még hosszasan folytathatnánk a felvételek felsorolását.

Dalt szerzett még Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Peter Srámeknek, Balázs Palinak, és még sok más, ismert előadónak.

Több díjjal is elismerték Kaszás Pétert, például megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, a Huszka Jenő-díjat, és több albuma arany, gyémánt, illetve platina státuszt ért el.

A néhai művész fia, Kaszás Péter Jr. is zenei pályára lépett és édesapja különös tehetségét tovább vitte a szakmában Fonogram-díjas jazzdobosként.

(A címlapi kép illusztráció!)