Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Palotabozsokon

szén-monoxid érzékelő
A szén-monoxid-érzékelők ellenőrzését soha ne végezzék el otthon. Egy kipufogóhoz tartott, vagy cigarettafüsttel lefújt érzékelő jelez ugyan, ám olyan terhelést kap a „házi teszt” során, hogy az a további biztonságos működésre, életmentésre alkalmatlan.
Vágólapra másolva!
Mérges gáz szivárgott egy palotabozsoki nő otthonában. A tűzoltók kimentették. Amíg nem tisztul ki a levegő, el kell költöznie otthonról - írta meg a Katasztrófavédelem oldala.
Vágólapra másolva!

A szén-monoxid-érzékelő jelzésére riasztották a véméndi hivatásos tűzoltókat Palotabozsokról egy Rákóczi Ferenc utcai családi házhoz. A vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai is a helyszínre siettek. Méréseik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A házban élő nő a szomszédhoz költözik.

a szén-monoxid-érzékelők ellenőrzését soha ne végezzék el otthon. Egy kipufogóhoz tartott, vagy cigarettafüsttel lefújt érzékelő jelez ugyan, de olyan terhelést kap a „házi teszt” során, hogy az a további biztonságos működésre, életmentésre alkalmatlanná válik Forrás: https://www.katasztrofavedelem.hu/29/hirek/239939/a-szen-monoxid-mergezes-nyaron-is-letezo-veszely#lg=131030&slide=0

A színtelen, szagtalan szén-monoxid életveszélyes. Novemberben a saját fürdőkádjában halt meg egy férfi Gellénházán, de egy sóskúti házban is rosszul lettek tavaly a mérges gáztól, akárcsak Visontán. Egyik helyen sem volt mérges gázt jelző szerkezet. A fővárosi második kerületben viszont egy kétgyerekes család megmenekült, mert volt szén-monoxid érzékelőjük. Ez az eszköz valóban életet ment, a mérgezés, tragédia ugyanis megelőzhető.