Fákat döntött ki, tetőket rongált meg az erős szél Budapesten

Hódmezővásárhely, 2023. augusztus 5. Autóra dőlt fát távolít el az útról egy tűzoltó a vihar után Hódmezővásárhelyen 2023. augusztus 5-én. MTI/Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Rengeteg munkát ad a szeles időjárás a fővárosi tűzoltóknak, főleg az útra dőlt fák eltávolítása vagy a károsodott tetők miatt kellett intézkedniük. 
Vágólapra másolva!

Budapesten a XII. kerületben, a Pihenő út és a Budakeszi út kereszteződésében egy leszakadt ág akadályozza a forgalmat.

A XIII. kerületben, a Radnóti Miklós utcában egy társasház tetejét harminc négyzetméteren megbontotta a szél, amelynek következtében több parkoló kocsi sérült.

Szintén tetőt rongált meg az erős szél a IX. kerületben, a Boráros téren. A XVI. kerületben, a Rákosi úton egy leszakadt ág akadályozza a forgalmat.

A III. kerületi Juhász Gyula utcában egy húsz méter magas fa letört ágai a járda felett okoznak balesetveszélyt.

Vidéken is vannak károk

Szentendrén, a Boldogtanyai útra riasztották az egységeket, ahol egy tíz méter magas fa háztetőt és parkoló autókat rongált meg.

Szintén Szentendrén, a János utcában egy hídra dőlt fa akadályozza a közlekedést. Pomázon, a Dózsa György utcában csak a villanyvezeték tart meg egy kidőlt fát.

A szeles, viharos időjárás okozta károk az ország más pontjain is adnak munkát a tűzoltóknak, a Nógrád vármegyei Érsekvadkert település közelében, a 22-es főúton egy teherautó vontatmányát borította fel a szél.

Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom - írja a katasztrófavédelem honlapja.

Ma megdőlt a napi melegrekord és a fővárosi szélrekord is - a János-hegy állomáson óránkénti 100 kilométeres széllökést regisztráltak.

A hét végéig borzasztó lesz az időjárás, ide kattintva megnézheti, hogy miért.