Bérgyilkossal akarta megöletni volt férjét egy somogyi nő

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Félmillió forintot fizetett volna egy negyvenes éveiben járó nő volt férje megöléséért, azonban a rendőrök még a gyilkosság előtt tetten érték.
Vágólapra másolva!

A nő négy éve vált el férjétől, ám továbbra is feszült volt köztük a viszony, mert a férfi rendszeresen zaklatta és bántalmazta a nőt.

A nő tavaly év elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, ismerőse pedig ajánlott neki egy embert, aki vállalta a megbízást.

A nő megbízottjával az egyik kaposvári temetőben találkozott először tavaly februárban személyesen, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, illetve fotót is mutatott a férfiról.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Eredetileg 250.000 forint előlegben egyeztek meg, de a találkozón csak

150.000 forintot tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a maradék 100.000 forintot másnap adja át. A nőt azonban a temetőnél másnap a rendőrök várták.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló nővel szemben emberölés előkészülete miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta.

Néhány évvel ezelőtt egy budapesti ügyvédnő akarta megöletni ismerőse férjét, ami miatt börtönbe került. Egy skizofrén férfi pedig barátja megölésére bérelt fel egy embert, apja azonban még időben tudomást szerzett a dologról, és közbelépett. Egy külföldi szépségkirálynő pedig a Bahamákon akarta megöletni férjét szeretőjével és egy bérgyilkossal.

Forrás: Ügyészség