Törődés, empátia – pályázat az emberarcú egészségért!

Vágólapra másolva!
A különféle orvosi ellátások vagy kórházi kezelések sora nemcsak fizikailag, de lelkileg is megviselhetnek bennünket. Ezért is elismerésre méltó minden olyan egészségügyi tevékenység vagy módszer, ami a pozitív betegélmény jegyében akár csak egy mosolyt is igyekszik az érintettek arcára csalni. A Teva Gyógyszergyár Zrt. azért hozta létre az Emberarcú Egészségért díjat, hogy megtalálja és megmutassa azokat az egészségügyben működő kezdeményezéseket, melyek az alapvető ellátáson túlmutatva, önzetlen segítségnyújtással járulnak hozzá a betegek életminőségének javításához.
Vágólapra másolva!

A kórházi környezet a kezelés okozta stressz és a kellemetlen élmények miatt nagyfokú szorongást képes kiváltani a betegekből. Egészségi probléma esetén azonban a szervezetnek minden energiájára szüksége van ahhoz, hogy teljes mértékben a gyógyulásra tudjon koncentrálni. A nagymértékű stressz és szorongás így nemcsak az érintettek mindennapjait, de akár gyógyulási esélyeit is kedvezőtlenül befolyásolhatja.

teva.hu

A kezeléssel, illetve gyógyulással töltött időt sokféleképpen lehet megkönnyíteni a szakszerű ellátáson túl: gondoljunk egy kedves látogatóra, egy-egy bátorító szóra vagy egy vidám hangulatú kórteremre. A Teva mindig is fontosnak tartotta felhívni a figyelmet azokra a kezdeményezésekre, melyek megkönnyítik a betegek mindennapjait. A Magyarországon idén először meghirdetett pályázat szintén ezt a célt szolgálja: az Emberarcú Egészségért díjra érdemes kezdeményezések nemcsak hozzájárulnak a betegek életminőségének javításához, de inspiráló tevékenységükkel másoknak is példát mutatnak.

Az Emberarcú Egészségért díjra minden magyar magánszemély, egészségügyi dolgozó, természetes és jogi személy, egészségügyi intézmény, civil és állami szervezet pályázhat, nem feltétel az egészségügyhöz kapcsolódó munkaviszony. Fontos azonban, hogy a díjra kizárólag olyan értékteremtő projektekkel lehet nevezni, melyek az utóbbi másfél évben valósultak meg, és/vagy kezdődtek el. A pályázatokat 2022. szeptember 15-ig várják a szervezők. A részletes pályázati felhívás és pályázati űrlap az alábbi linken érhető el: www.teva.hu/emberarcu-egeszsegert.

A beérkező pályázatokat a belső zsűri a hasznosság, egyediség, kreativitás és emberközeliség szempontjai alapján értékeli, a legszínvonalasabb pályázatok rövidített listájából pedig a Teva munkatársai szavazzák meg a 4 díjnyertes kezdeményezést. A győztesek 2022. novemberében ünnepélyes díjátadó keretében vehetik majd át díjaikat. A négy győztes pályázat nyereménye egyenként bruttó 1.000.000 forint.