Takler Borbár Buda: Egy korty Szekszárd Óbudán

Takler Borbár Buda
Takler Borbár Buda
Vágólapra másolva!
Ha meglátjuk ezt a szót Takler, nagy valószínűséggel Apa és két fia, továbbá a kiváló szekszárdi borok jutnak eszünkbe, igaz? Nyilvánvalóan, bár ma már nem kizárólag a bor motiválja Taklerékat, hanem egyre jobban vetik bele magukat a vendéglátás kihívásokkal teli világába. A borászat mellett 2015-ben útjára indított Takler Kúria Borhotel után 2021 nyarán megnyitották budapesti üzletüket is Óbudán, a Bécsi út 67. alatt, Takler Borbár néven. A gondolat egy véletlen találkozás frappáns fordulataként realizálódott, amikor is a jelenlegi üzlettársak Petricsevics Marko és Bánfalvi Ildikó egy borkóstolón vettek részt a Takler Kúriában Takler András jelenlétével.
Vágólapra másolva!

A Bécsi Udvar utcafrontra néző üzlete már sok tevékenységnek adott otthont korábban,
a szórakozóhelytől a babatánciskoláig, 2021-től azonban a Szekszárdi borokat hivatott népszerűsíteni a komoly borászati hagyományokkal rendelkező Óbuda patinás promenádján, ahol nyáron a Takler Borbár vendégei a bazaltkockás terasz hangulatát is évezhetik. A hófehér homlokzat, szürkészöld nyílászárók már messziről eleganciát és igényességet sugallanak.

Belépve a kétszintes helyiségbe ez az érzés csak fokozódik, meleg színek, egyedi kerámialámpák és a szekszárdi Takler Borbirtokról már jól ismert bontott tégla világa jelzi, hogy itt kérem egy igényesen berendezett, klasszikus stílusú borbár hangulat szeretne bennünket elvarázsolni.

Mindehhez vaslábú, tölgyfa borítású bárasztalok és igen kényelmes karfás bőrszékek és kanapék társulnak. Itt az ember igazán otthonosan érzi magát!

Ha meglátjuk ezt a szót Takler, nagy valószínűséggel Apa és két fia, továbbá a kiváló szekszárdi borok jutnak eszünkbe. Forrás: Takler Borbár Buda

És a kínálat? Amilyen egy klasszikus borbárban lenni szokott, jóféle magyar paraszt sonka, serrano és Takler Ferenc saját receptje alapján készített paprikás szalámi adja az alapokat, a szekszárdi Kincses Sajtműhely kiváló sajtjaival és az Év kenyerét is készítő Heim Pékség vadkovászos kenyerével kiegészítve. A könnyedebb borkorcsolyákat kedvelőknek a Falukrém különféle kenegetősei nyújtanak
széles kínálatot.

Ami a bor- és italkínálatot illeti, mielőtt azt gondolnánk, hogy a hely nevéből adódóan csak Takler borokat „kénytelen" itt iszogatni a vendég, az téved. Nem is kicsit!

A Takler borok szinte teljes kínálata mellett számos hazai neves birtok nedűi is kostolhatók, kiegészülve néhány külföldi tétellel Toscanától Bordeauxig. A Takler Borbár itallapján a Brill Pálinkák széles kínálata mellett nem hiányoznak a kötelező elemek sem, mint a konyak, whyskey és gin, de
természetesen koktélokból sincs hiány, úgy ahogy az eseményekből, rendezvényekből sem!

Szép számmal szerveznek tematikus bor és pezsgő kóstolókat, jazz esteket, nyári élőzenés esteket, de rendeztek már Krúdy estet is Kovács Ákos tolmácsolásában.

Egyszóval egy tökéletes hely a minőségi időtöltésre, legyen az egy baráti borozgatás, születésnap, leánybúcsú vagy épp egy Figula Misi borest!

További információ itt.