Minden vasárnap bukik a Fidesz

2015.03.23., 11:04
rendezés

A brókerügy mellett a vasárnapi pihenőnap is visszatérő témája volt az Országgyűlés mai ülésének. A Fidesz négyötödös törvényekben érné el a felelősök vagyonának a zárolását. A végül megkerült közvélemény kutatások alapján az MSZP úgy véli, a vasárnapi pihenőnap megbuktathatja a kormányt. Követtük a plenáris ülést.

Origo
11:01

Európai Örökség cím

Az Európai Bizottság Európai Örökség címet adott a Páneurópai Piknik Emlékparknak - jelentette be a megtiszteltetést Sopron egykori polgármestere, a kereszténydemokrata Firtl Mátyás. A cím a berlini fal lebontásának és Németország egyesítésének szól. Sopron nemcsak a hűség, de 1989 óta a szabadság városa is. Az Európai Unió 13 tagállama, 16 helyszínnel pályázott és Sopron nyert - tudtuk meg. 

Origo
11:04

L. Simon László gratulál

Hasonló címe a gdanski hajógyárnak és a görög Akropolisznak van. Az ülést vezető elnök, Hiller István és L. Simon László államtitkár is gratulált Sopronnak.

Origo
11:07

A vasfüggöny lebontása

Az Európai Unió nem a hagyományos örökségvédelmi helyszíneknek, hanem a közös európai tudatot meghatározó helyszíneknek adományozza a címet. Sopronnál 1989-ben, 600 NDK-s törte át a határt. A hidegháború évtizedei után ez volt az első lépés az egységes és szabad Európa megteremtése felé. 

Origo
11:09

Első vasárnap

Túl vagyunk azon az első vasárnapon, amikor zárva voltak a boltok. Annyival vagyunk előrébb, hogy újabb tízezrek gyűlölik Önöket - kezdte felszólalását a szocialista Lukács Zoltán. 

Origo
11:11

A KDNP-t dalban örökítették meg

Az emberek dalban "köszönték meg" a KDNP-nek. A 3,1 millió forintért készült hatástanulmányt letagadta a kormány, de végül kiderültek a számok: 20 000 elbocsátás, 50 milliárd forint mínusz a költségvetésben. 

Origo
11:13

Questor szál

A boltok zárva vannak, de a Questor vezetője, Tarsoly Csaba viszont nincs bezárva. Miért? - kérdezi az MSZP. Minden országgyűlési képviselő és kormánytag nyilatkozzon, hogy nem kapott bennfentes információt - javasolta.

Origo
11:15

Én végighallgattam a kirohanását

A szocialista pártot nem a szeretet, nem a megértés hatja át, a gyűlölet tartja össze - utalt a felszólalás első szavaira L. Simon László. A múlt héten képviselőtársa fegyvert tartott egy államtitkárra, mostani felszólalása is ebbe a sorba illik.

Origo
11:16

Legyen türelmesebb

Az emberek többsége értékeli, hogy a gyűlölet helyett a szeretetre fordíthatja a figyelmét, hogy vásárlás helyett együtt lehet a családjával. Legyen türelmesebb, legyen Önben több szeretet és megértés.

Origo
11:19

Közös dolgaitokról: MALÉV

Kiderült, hogy Schiffer András "Közös dolgaitokról" című felszólalása a MALÉV-re utalt. A TASZ kiperelte a dokumentumokat. 2011-ben a kormány még mindig 10 milliárdokat tömött a cégbe, pedig tudta, hogy tiltott állami támogatás miatt az Európai Bizottság büntetni fogja. A dokumentumok rengetek kérdést vetnek fel. A felszámoló Varga Jenő és a Wizz Air járt jól. Irányított felszámolás történt.

Origo
11:22

MSZP kötődés

Varga Jenő 1989-ben még a pécsi MSZMP tagja, felesége a Kúria bírájaként legutóbb egy szocialista képviselőt mentett fel. A szakszervezetek végig tiltakoztak a MALÉV felszámolási eljárása ellen - mondta Schiffer.

Origo
11:25

A MALÉV többet érdemel

A MALÉV többet érdemel az Ön felszólalásánál - reagált Fónagy János államtitkár. A MALÉV-nál dolgozni mindig kitüntetés volt. A légitársaság vitte a pénzt, ez mindenhol így van a világon - mondta. 

Az Európai Unió csatlakozásunk feltételeként a légtérirányítás, Ferihegy és a légitársaság szétválasztását követelte. Ekkor kiderült, hogy a légitársaság fenntarthatatlan.

Origo
11:27

A kormány megpróbálta megmenteni

A kormány megpróbálta megmenteni a légitársaságot, de nem sikerült - állítja Fónagy János. 

Origo
11:31

A Jobbik nem érintett a botrányban

Egyetlen biztos pont van a brókerbotrányban, éspedig az, hogy a Jobbik nem érintett. A Fidesz az MSZP-re mutogat, de  Fidesznek is tisztáznia kell magát, hogy nem ő akadályozza-e a tisztánlátást. Ne csak a bankárok, de végre a politikusok is feleljenek vagyonukkal a korrupcióért - biztatta Rogán Antalt, a Fidesz frakcióveztőjét Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Origo
11:36

A Jobbik másban érintett

A Jobbik politikai tőkét kovácsol a brókerbotrányból, amikor kijelenti, hogy nem érintett. Érintett viszont másban: kémvádban, hazaárulásban, és abban, hogy nem tiszteli a holokauszt áldozatait - utalt a dunaparti emlékhely megsértésére Tállai András.

Origo
11:38

"A bankok és a brókerek elszámoltatásáról"

Rogán Antal következik. A bankok elszámoltatása már megkezdődött - jelentette be, az elszámoltatás 1,7 millió embert érint. Az elszámoltatási törvények egy részét az ellenzék nem szavazta meg. 

Origo
11:42

A brókerbotrány tanulsága

A brókerbotrány tanulsága, hogy a felelősöknek a magánvagyonukkal is felelniük kell. A brókerbotrányban érintett cégek vagyonát zárolni kell. A vagyonmentési kisérleteknek nem adhatunk teret. Rogán Antal szerint az Országgyűlésnek számos törvényt kell hoznia ennek érdekében, méghozzá sürgősséggel. A törvényeket már ma benyújtják az Országgyűlésnek - jelentette be, de a képviselők négyötödének támogatására is szükség lesz. 

Origo
11:44

A kormány várja a törvényeket

Répássy Róbert egyetért a célokkal és várja a törvényjavaslatokat. Annak sincs akadálya, hogy a törvények szinte azonnali hatállyal életbe lépjenek. De hosszú távra is törvényeket kell hozni a pénzintézetek fokozottabb ellenőrzésére. 

Origo
11:45

Kötelező zár alá vétel

A kötelező zár alá vétel jelenleg csak ingatlanokra vonatkozhat, ezt kell kiterjeszteni az egyéb vagyontárgyakra - mondta Répássy.

Origo
11:48

Ügyrend

Schiffer András (LMP) arra kéri a kormányt, hogy képviselői érdemben válaszoljanak az ellenzék kérdéseire. Amit itt műveltek az minden, csak nem érdemi válasz volt. Hiller István szerint ez nem ügyrendi, hanem politikai felszólalás volt. 

Origo
11:51

Kezdődnek a kérdések

" Miért kell erővel átnevezni a szegedi Ságvári Gimnáziumot"?. Az első kérdés a szocialista frakcióból érkezik. A gyakorló gimnáziumokra nem vonatkozik a törvény, arról a miniszter rendeletben dönt - mondta Szabó Sándor.

Origo
11:54

Ságvári nevét sokan viselték

Ságvári nevét sokan viselték a rendszerváltásig - sorolja a helyszíneket az új elnevezésekkel együtt Rétvári Bence. A települések többségében az átnevezés nem okozott gondot. A budapesti egykori Ságvári gyakorló gimnázium ma az ELTE Trefort Ágost nevet viseli. 

Origo
11:56

" Hol van itt a nyelvstratégia? "

A jobbikos Dúró Dóra " Hol van itt a nyelvstratégia? " címmel kérdez. A Nyelvstratégiai Intézet nem létező tevékenységéről és vezetője nyelvre vonatkozó gondolatairól kérdezte Lázár Jánost. 

Origo
11:58

Nem nyelvrendőrség

Kutatóintézetről és nem nyelvrendőrségről van szó, akinek a vezetője elismert nyelvész. Valószínűleg hiba volt, hogy nem hívták meg Önöket az intézet konferenciájára, de a jövőben szívesen várják az intézetben - reagált Lázár János miniszter. 

Origo
12:01

LMP: Kizsákmányolják a dolgozókat

A készenléti munka esetén a heti maximális munkaidő nem haladhatja meg a 48 órát, az uniós jog szerint, csak a dolgozók beleegyezésével. A vagyonőrőket, biztonsági őrőket és recepciósokat Magyarországon mégis akár heti 72 órában is dolgoztatják az új Munka törvénykönyve szerint - állítja Szél Bernadett.

Origo
12:04

A törvény jó

A törvény megfelel az uniós irányelvnek és sokkal jobb, mint a régi Munka törvénykönyve - mondta Tállai András. Elismerte ugyan, hogy a törvény valóban engedélyezi a heti 72 óra munkát, de csak a munkavállalók írásos beleegyezésével.

Origo
12:09

Kitüntették, majd felmentették

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye főkapitányát március 15-én kitüntették, majd indoklás nélkül felementették. Az illető a Fidesz haragosának a fia. A helyiek kiváncsisága miatt is megnyugtatást vár a szocialista Tukacs István.

Origo
12:10

Ne politizáljon!

A rendőrség személyi ügyei ma nem politikai ügyek. Kérem nem használja arra - reagált Kontrát Károly.

Origo
12:14

Jobbik: egy-null a végrehajtók javára?

Patyi Gergely, a Végrehajtói Kamara korábbi elnöke támadások miatt lemondott. A jobbikos Staudt Gábor az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár lemondásának okait kutatja, mert félő, hogy ezzel ellehetetlenül a végrehajtók elszámoltatása. 

Origo
12:16

Elszámoltatják a végrehajtókat

Répássy Róbert felolvasta a lemondást. Ebben a közbizalom helyreállítása áll indokként. Az államtitkár azonban mindenkit megnyugtattott: elszámoltatják a végrehajtókat. 

Origo
12:19

Brókerügy: hol a valódi segítség?

Az LMP szerint a kormány és a csalók felelnek a brókerbotrányért, mert az ő hibájukból nem valósult meg hatékony ellenőrzés. Mégsem kapnak érdemi segítséget az önkormányzatok, akiknek az átmeneti gyorssegélyt is vissza kell nyáron fizetniük - állítja Schmuck Erzsébet 

Origo
12:21

A kormány segít, pedig nem kötelező

Tállai András szerint a kormánynak nem kötelező segítséget nyújtania, de nem fogja cserbenhagyni az önkormányzatokat - ígérte meg.

Origo
12:24

Bővülnek a börtönök

Tuzson Bence hosszasan sorolta, hány négyzetméter jár egy egy elítéltnek, és ezt hogyan tudjuk tartani. Kontrát Károly több beruházásról is beszámolt az ország területén. A beruházásokkal mérséklődhet a zsúfoltság a börtönökben - jelentette be a jó hírt.

Origo
12:28

Csókakői idősek otthona

Visszaélésekre derült fény a csókakői idősek otthonában. Az eredeti fenntartó alapítvány a helyi önkormányzat egy fideszes tagjához kötődött. Miért késett a visszaélések felderítése - tolmácsolta a kérdéseket a szocialista Velez Árpád. 

Az ellátottak biztonságban vannak, az állam átvette a fenntartást - fejtette ki Rétvári Bence. Az eljárás elindult, a felelősségről bíróság dönt majd. 

Origo
12:32

Lesz-e ingyenes internet?

A Jobbik azt szeretnétudni, hogy lesz-e alapszinten ingyenes internet? 

Internetadó nincs, internetkonzultáció zajlik - szögezte le Kara Ákos. Az internet hozzáférés valóban növekedési kérdés, de ingyenessé-tétele csak adók kivetésével valósítható meg. A kormány elkötelezett a teljes szélessávú lefedettség megvalósítása és az elérhető ár biztosítása mellett.  

Origo
12:34

Egyre dühösebbek a gazdák

Sallai R. Benedek (LMP) nem érti, hogy miért kell éveket várni a földpályázati rendszer tényleges átalakítására. A megoldatlan helyzet tömeges állatpusztulást is okozhat, mert a gazdák nem tudják hol legeltetni a nyájat. 

Origo
12:38

Átalakult a pályázati rendszer

A panaszokra tekintettel 2014 őszén átalakult a rendszer. Az új rendszerben hiánypótlási lehetőséget biztosítottak, csak saját tulajdonban lévő, művelési ágnak megfelelő állatállománnyal lehet pályázni, a helyiek és a fiatal gazdák előnyt élveznek - sorolta Bitay Márton Örs. Sajnálom, hogy nem vette észre.

Origo
12:43

Kecskeméti közpénzek

Heringes Anita (MSZP) a kecskeméti KSE önkormányzati Kft.-vel szembeni büntetőeljárásról kérdez. Az önkormányzat 3 cégnek 298 millió forint közpénzt adott, a nélkül, hogy a cégeknek köze lett volna a reklámozáshoz. 

Tállai András a nyomozás érdekében nem adott  érdemi választ, de úgy látta a szocialisták többet tudnak az esetről és talán már az ítéletet is kimondták.

Origo
12:48

Legyengített munkavállalói jogok

Leszorított bérek, legyengített munkavállalói jogok, de ezeket sem tartatja be a kormány. A munkaügyi felügyelet riasztó adatokat közölt: a vizsgált esetek kétharmadában tárt fel szabálytalanságot. A 20 000 munkabaleset 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, ebből 69 halálos kimenetelű volt. Megszűnt az országos felügyelőség és 40 százalékkal csökkent az ellenőrök száma. Az ellenőrzések megritkulása miatt a munkáltatóknak jobban megéri a  jogsértés és a bírság kifizetése, mint a törvény betartása - állítja az LMP-s Szél Bernadett. 

Origo
12:51

Közvetlenül a miniszter alá tartozik

Czomba Sándor adatokkal cáfol. Szó sincs a terület elhanyagolásáról. Sőt! A munkaügy most már közvetlenül a miniszter alá tartozik. Ne felejtse el azt sem, hogy ma 400 ezerrel több ember dolgozik - emlékeztetett az államtitkár.

Origo
12:55

Havanna lakótelep

Az egykori Havanna lakótelep rossz híre az energiahatékonysági programok miatt lényegesen javult. A Fidesz azonban leállította azt. De mit lehet várni egy panelprolizó párttól - kérdezett ezúttal Kunhalmi Ágnes.

A panelfelújítási programot a Fidesz indította el. A második programot jelentős hiánnyal vette át a szocialistáktól 2010-ben a kormány - pontosított Tasó László. A program folytatásához újabb forrásokat ígért. 

Origo
13:02

Pista bácsi

A sorozatbetörők ismételt szabadlábra engedésével lehetetlen helyeztbe hozzák a tisztességes embereket. Egyed Zsolt (Jobbik) ezúttal Pista bácsi példáján mondta el, hogy az országban immár házakat is lopnak. 

Pista bácsi azt üzeni, hogy ma nagyobb biztonságban van, mint öt évvel ezelőtt. Pista bácsi azt várja Önöktől, hogy rendért kiáltó pártként ne legyenek farizeusok és szavazzák is meg a rendtörvényeket. Örül annak, hogy egyre több rendőrrel találkozik a településén, de szomorú az Önök viselkedése miatt - reagált Kontrát Károly államtitkár.

Origo
13:08

Esztergom-Budapesti vasútvonal

Többedszerre változik a vasútvonal megépítésének a határideje. Kiss László (MSZP), Óbuda országgyűlési képviselőjeként a pályaszakasz átadásáról kérdezi az államtitkárt. 

A kisajátítási eljárás, a dunai árvíz, és a hideg is késleltette a beruházást - tájékoztatott Tasó László. Az állomásra turisztikai információs táblákat is kihelyeznek, ennek költségét azonban nem tartalmazza a beruházás. 

Origo
13:12

M49-es gyorsforgalmi elkerülő út

A forgalom jelentősen nőtt a térségben, a helyi épületek a megnövekedett  forgalom miatt megrepedeztek. Apáti István (Jobbik) szerint az elkerülő utat a határig ki kellene építeni. A helyszínen rengeteg a baleset. 

Tasó László elismerte, hogy nagyon sok helyen kell beavatkozniuk az utak rossz állapota miatt, de, mint mondta, igyekeznek tartani a határidőket. Többszámjegyű utakat is fel kell újítani a térségben. 

Origo
13:15

Hubertus Bt.

Hubertus Bt. 99 évre mintegy 7750 hektárnyi magán vadászterületet kapott, hektéronként 10 forintért, most mégis sorra pert vesztenek a szerződést megtámadó felek - ismertette az esetet a jobbikos Ander Balázs.

 

Origo
13:18

Hazaárulás minősített esete

Valóban a hazaárulás minősített esetéről van szó. A kormány megtámadta a szerződést. A bécsi választóbíróságon első fokon ugyan pert vesztett, de azóta kimondták, hogy magyar bíróság jogosult dönteni - tájékoztatott Bitay Márton Örs.

A területalapú támogatást megvonta a kormány a nagybirtoktól, azonban a bérleti szerződés nem 99 évre, hanem 99 + 30 évre szól.

 

Origo
13:24

"Vérciki"

Lukács László György (Jobbik) vérellátási visszaélésekről számol be. A KEHI vizsgálat feltárta, hogy az SZDSZ egykori egészségpolitikusa, Molnár Lajos, az Országos Vérellátó Szolgálat vérplazma-értékesítéseinek 70 százalékra szorította le az árát. 

Rétvári Bence elismerte a visszaélést és elmondta, hogy a vérplazma árát a jövőben a legjobb ajánlat határozza meg. 

Origo
13:28

Azonnali kérdések: Klik

Megkezdődtek az azonnali kérdések. A Váci Gimnázium elutasította a diákok kötelező részvételét a március 15-i ünnepségen. Az igazgatót és a diákokat is álcivilek megfenyegették, a polgármester raportra hívta az intézmény vezetőjét - ismertette a történteket a szocialista Kiss László.

Origo
13:30

Lehetőség volt, nem kötelezettség

Rétvári Bence a Klik leveléből idéz. A Klik csupán egy lehetőséget ajánlott fel a vidéki gimnáziumoknak az állami ünnepségen való részvételre. A kormány a költségeket is állta volna. Az esetből kerekedett vita, méltatlan március 15-éhez - mondta.

Origo
13:34

Kelet-Magyarországi Szolgáltató Központ

Kelet-Magyarországi Szolgáltató Központ ellen eljárás indult, ezért leállították a normatív forrásokat. 600 dolgozó és 6000 ápolt került lehetetlen helyeztben. A dolgozók hónapok óta nem kapnak fizetést; távozásuk veszélyezteti az ellátást. 

Az érintettek képviselői a Parlament előtt várják bármelyik államtitkárt - mondta a jobbikos Z. Kárpát Dániel. 

Origo
13:36

Lesz ellátás

A normatív támogatást jogatalanul használta fel az intézmény, és ezzel valóban a legelesettebbeket hozta nehéz helyzetbe. Ilyenkor az önkormányzatnak kell helyt állnia és átveheti a dolgozókat.  

Origo
13:39

Recseg ropog a rendszer

A esetet hetekkel ezelőtt tárta fel Vágó Sebestyén. Azóta semmi újat nem mondott - reagált viszonválaszában Z. Kárpát Dániel. A recsegő-ropogó szociális rendszert a dolgozók ingyen munkájával tartják fenn. Tiltakozásul a Jobbik több száz aláírást gyűjtött az államtitkárnak, amit Vágó Sebestyén át is adott. 

Origo
13:44

Az állampapír biztonságos

Az állampapír biztonságos, megvásárlásához nem kell brókerhez fordulni. Az LMP cinikusnak és hitelrombolónak tartja a nemzetgazdasági miniszter kijelentését. Schmuck Erzsébet szerint Varga Mihály ezzel elismerte, hogy a Jegybank alkalmatlan a pénzügyi szektor felügyeletére.

Tállai András szerint az LMP többet lát a kijelentésbe, mint amennyiről az szól. Az állami kötvénypapír-kibocsátás célja, hogy itthonról, és ne külföldről finanszírozzük az államadósságot. Ne képzelődjenek! - kérte a frakciót.

Origo
13:47

Buda-Cash és a szocialisták

A Buda-Cash botrány érdekes mellékszála a szocialisták pálfordulása a takarékszövetkezetek integrációja kapcsán - állítja Witzmann Mihály.

Origo
13:52

Csődbe ment takarékszövetkezetek

Az MSZP mindent megtett az integráció ellen, és biztonságosnak nevezte a takarékszövetkezeteket, a tények azonban cáfolták a szocialistákat.  

Lázár János közölte: az integrált takarékszövetkezetek biztosan állnak a lábukon. A 11 kimaradt takarékszövetkezetből viszont mára 9 csődbe ment. A szocialisták nem rosszhiszeműen, de rosszul ítélték meg a helyzetet - véli Lázár.

Origo
13:54

Az MSZP pálfordulására nincs válasz

Witzmann Mihálymegköszönte a választ. A pálfordulásra nyilván nem Lázár Jánosnak kell magyarázatot adnia - mondta.

Lázár János közölte: keresik a szövetségeseket a takarékszövetkezetek megerősítése érdekében. 

Origo
13:57

Volt hatástanulmány

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a 2011-es hatástanulmány részleteiből idéz. Volt hatástanulmány a vasárnapi zárva tartásról és az semmi jót nem állapított meg. Az ország kétharmada ellenezte. Ki tüntette el, ki a felelős? 

Origo
14:00

Közvélemény-kutatás készült

Nem hatástanulmány, közvélemény-kutatás készült - helyesbített Tállai András. A kormány a környező országok tapasztalatait is figyelembe véve döntött a vasárnapi zárva tartásról. 

Csodálkozom, hogy édesanya létére és baloldali pártkötődése ellenére azt kívánja az emberektől, hogy ne lehessenek a családjukkal vasárnap.

Origo
14:07

Szigetszentmiklósi eset

A gyermekbántalmazási ügyben elfogadhatatlan döntés született a Jobbik szerint. Az egyértelmű bizonyítékok ellenére túl enyhe az ítélet. A családtagok a gyermekvédelmi jelzőrendszer minden tagjával kapcsolatban álltak, mégsem sikerült megakadályozni az esetet. A Jobbik konzultációt kezdeményez a jogszabályok módosítása érdekében - mondta Vágó Sebestyén.

Origo
14:08

A Btk. ma szigorúbb

A kormány szigorított a büntető törvénykönyven és gyermekbarát meghallgató szobákat állított fel - mondta Rétvári Bence.

Origo
14:12

Lázár Jánosnak mondom

Az off-shore és orosz érdekeltséggel rendelkező MET közvetett módon újabb megbízást kapott. Mostantól a Magyar Telekommal közösen szolgáltat áramot az Országgyűlésnek, mindezt úgy, hogy az MVM-től vásárolja. Miért éri meg ez a kormánynak? Kapott-e kedvezményt a MET az árampiacon? Lázár Jánosnak mondom, aki nem ismeri az energiaszektort - utalt korábbi felszólalására Szél Bernadett. 

Origo
14:18

A MET világítja a parlamentet

Röviden is lehet erre válaszolni: nem. Kijelentem, hogy semmi jogsértésről nincs tudomásunk. Aradszki Andrásnak államtitkárként nem kötelessége tudni, hogy ki menniyért veszi az áramot. A közbeszerzési eljárás eredményéről sincs információja, de bízik benne, hogy jó döntés született. 

Az LMP szerint nem lehet olcsóbb egy profitorientált cég beiktatása. 

 

 

Origo
14:23

Iszlám Állam megfékezése

Balla Mihály (Fidesz) és Szabó László államtitkár azt találgatja, hogy az ellenzék megszavazza-e az Iszlám Állam elleni magyar fellépést. A törvény áprilisban kerül az Országgyűlés elé.

Balla Mihály szerint Magyarország nem maradhat ki a konfliktusból, mert az Iszlám Állam az egész civilizált világ ellen támadt. Az MSZP többször támadta a kormányt, amiért nem tesz eleget nyugati szövetségeseinknek tett kötelezettségének, most mégis bizonytalanok.

Origo
14:29

Kórházak adóssága

A kórházak immár 76 milliárd forinttal tartoznak beszállítóiknak. Kihez kerül ez az adósság? - kérdezte a szocialista Szakács László. Az MSZP szerint 300 milliárdos forráskivonás történt. A fiskális szemlélet káros az egészségügyre. 

A költségvetésben 90 milliárddal megemelt összeg szerepel egészségügyre. A kormány 69 milliárdot szán adósságrendezésre, ha a kórházak vállalják, hogy nem adósodnak újra el. A várólisták csökkentése esetén további forrásokat biztosít - válaszolt Rétvári Bence. 

Origo
14:32

TAO pénzek

A Jobbik szerint a kormány titkolózik a látványcsapatsportok támogatásával kapcsolatban. Az MLSZ körül egy egész csapat vár a pénzekre, azok felhasználásáról semmit sem tudunk, pedig az Európai Unió egyértelműen kimondta, hogy közpénzekről, nem adományokról van szó - mondta Szilágyi György. 

Origo
14:37

Megújulnak a sportlétesítmények

Rétvári Bence hosszasan sorolja a pénzek felhasználásának szabályait és ellenőrzését. 300 millió forint alatt a sportági szakszövetségek-, a fölött a sportért felelős államtitkárság ellenőriz. 150 helyszíni szemle is történt. 

Mindez nagyon szép, de a szabályokból semmit sem tartanak be, sőt írásbeli kérdésekre sem válaszolnak.  A honlapokon nem találunk információt - állítja Szilágyi György.

Rétvári Bence szerint igenis látszik a TAO-pénzek értelme, hiszen segítségükkel több száz sportlétesítmény újult meg. Ezzel vége az azonnali kérdések órájának. Köszönjük a figyelmet!

Még több bejegyzés