Tüntetésekkel indult a február

Események

pedagógus tüntetés miskolc
Február 3-án Miskolcon volt az oktatási rendszer átalakítását sürgető első nagy demonstráció.
Vágólapra másolva!
Február negyedike van, ez az év 35. napja a Gergely-naptár szerint, ma a Ráhelek és Csengék ünnepelnek. Csütörtök hajnalban fokozatosan csökken a felhőzet, majd napközben a napsütés mellett felhőátvonulás várható, hidegfronti hatásra lehet számítani. Erősödött a forint az éjszaka, Máté Péter Elmegyek című dalát pedig máig nem tudjuk megunni. Szerdán nem ért véget a tanárok demonstrációja, hamarosan pedig a vasutasok is sztrájkolni kezdenek. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül53 bejegyzés
07:48
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Hidegfront várható

Hajnalban fokozatosan csökken a felhőzet, majd napközben a napsütés mellett felhőátvonulás várható. Elszórtan lehet zápor, a hegyekben hózápor is. Délutánig több helyen viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Reggel 2, délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható - írja a köpönyeg.

07:53
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Erősödött a forint

Egy eurót 311,29 forinton jegyeztek a szerda esti 311,35 forint után. A svájci frank árfolyama 280,70 forintról 279,23 forintra, a dolláré 281,23 forintról 280,71 forintra gyengült. Az euró szerda este 1,1070 dollárt, csütörtök kora reggel 1,1087 dollárt ért.

07:55
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Két kamion ütközött

Berettyóújfalunál, a 42-es főút 44. km-énél összeütközött két kamion. A főutat lezárták, a forgalmat a településen keresztül a 427-es - 47-es főút útvonalon terelik.

07:56
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Egy szakaszon nem jár a H5-ös HÉV

A H5-ös HÉV felújítás miatt nem közlekedik a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. Ezen a szakaszon a 109-es autóbusszal vagy a 19-es villamossal utazhatnak.

07:59
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

A vasutasok is sztrájkolnának

Csaknem egyhangúlag a sztrájk mellett döntött a Vasutasok Szakszervezetének választmánya arra az esetre, ha továbbra sem járnak eredménnyel a MÁV vezetésével folytatott bértárgyalások. A tervek szerint hétfőn jelentik be a tervezett munkabeszüntetés részleteit - írja a Magyar Nemzet.

08:03
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Nem tudjuk megunni Máté Pétert

Máté Péter Elmegyek című dala a legtöbbször elhangzó mű a magyar rádiókban az Artisjus legfrissebb adatai szerint - erről részletesen itt olvashat.

08:06
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Egészségügyi szükségállapot a Zika-vírus miatt

Florida kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett a déli szövetségi állam négy megyéjében, ahol felbukkant a Zika-vírus.

Rick Scott Forrás: AFP/2015 Getty Images/Joe Raedle
08:11
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Hat településen választanak polgármestert

Az érintett községek között háromban képviselő-választást is tartanak vasárnap. Az időközi önkormányzati választásokat a polgármester halála, szavazategyenlőség vagy önfeloszlatás miatt írták ki.

08:15
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Nem adják fel a tanárok

Miskolcon szakadó esőben gyűltek össze az emberek a Herman Ottó Gimnázium előtti demonstrációra, országszerte több helyen szerveztek szolidaritási demonstrációt.

A tanárok többek között szabad tankönyvválasztást és a pedagógus-életpályamodell módosítását követelik - a felszólalók azt mondták,

addig nem hagyják abba a tiltakozást, amíg nem tapasztalnak érdemi változásokat.

A demonstrációról hosszabban itt olvashat.

Tüntetés Budapesten Fotó: ORIGO
08:20
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Nagyot gyengült a dollár, drágul az olaj

A dollár október óta nem volt ilyen gyenge az euróval szemben: szerda este 1,1 fölé gyengült az árfolyam, és csütörtök hajnalban sem tudott visszaerősödni - nem sokkal 7 óra után 1,108 körül mozgott az euró-dollár jegyzése.

Szerda este a WTI olajfajta hordóját 31,5 dolláron jegyezték, 1,63 dollárral drágábban, mint kedd este, míg a Brent ára 1,61 dollárral 34,33 dollárra ment föl. Csütörtökön tovább nőttek az olajárak: nem sokkal 7 után a WTI már 32,6, míg a Brent 35,4 dollár körül mozgott.

08:24
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Haknikból él a kirúgott Jakupcsek

A Bors címlapon hozza a sztorit, miszerint az MTVA-tól távozó Jakupcsek Gabriella kénytelen új életet kezdeni, már talált is munkát, a képernyőn kívül is beszélgetéseket vezet.

Forrás: Origo
08:30
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Brazíliában harcba szálltak a szúnyogok ellen

A katonák házról házra járnak, hogy megfékezzék a Zika-vírust terjesztő egyiptomi csípőszúnyogot. Dilma Rousseff megnyugtatta a lakosságot, mindent megtesznek a gyermekekért és a várandós nőkért. 

08:40
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

24 órás sztrájk kezdődött

Görögországban az állami és a magánszektor dolgozóit képviselő két legnagyobb szakszervezeti tömörülés közel 2 millió tagja 24 órás sztrájkba lépett csütörtökön.

Az ADEDY és GSEE a sztrájkkal a nyugdíjcsökkentés és a nyugdíjkorhatár emelése, valamint a tb-járulék növelése ellen tiltakoznak. Zárva lesznek a boltok, nem nyitnak ki a benzinkutak, sztrájkolnak a taxisok, az árufuvarozók, nem üzemelnek a kompok, a kórházak dolgozóinak egy része sem veszi fel a munkát, zárva lesznek a patikák, nem dolgoznak az ügyvédek, az adóhivatalok és az önkormányzatok dolgozói. 

08:45
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Világméretű összefogás a rák ellen

Az első rákellenes világkongresszust 2000 februárjában, Párizsban tartották. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. Ennek emlékére nyilvánította a kongresszus február 4-ét rákellenes világnappá. 

Riasztóan magas a káros szenvedéllyel élők aránya, de legalább egyre többen járnak szűrővizsgálatokra – derül ki a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft.-nek a világnap alkalmából kiadott közleményéből. 

08:49
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Falat építenek Bagdad köré

Az iraki fővárost fallal és árokkal veszik körbe, megakadályozva ezzel a terrortámadásokat. A belügyminiszter szóvivője elmondta, hogy a fal 100 kilométer hosszan húzódik majd a város északi és északnyugati része között - írja a The Guardian.

Bagdadi életkép Forrás: AFP/Patrick Baz
08:54
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Hajdú Péter nyerte a pert

Kárász Róbert és Batiz András kártérítés gyanánt 3 millió forintot követelt Hajdútól, mivel szerintük évekkel ezelőtt ők segítettek abban, hogy Frizbi című műsora az ATV-ről a TV2-höz kerüljön. Ezt Hajdú vitatta, és nem volt hajlandó kifizetni nekik a követelt összeget, jogi útra terelte az ügyet - a sztorit címlapon hozza a Blikk és a Bors is.

Forrás: Origo
08:58
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Több mint ezer iskolával egyeztettek

Már több mint ezer iskola vezetőivel, tanáraival egyeztetett az oktatásirányítás a köznevelési fórumokon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán.

09:00
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Julian Assange feladná magát

A WikiLeaks oldal alapítója bejelentette, hogy elhagyja Ecuador londoni nagykövetségét, és elfogadja, hogy a brit rendőrség letartóztassa, ha az ügyét vizsgáló ENSZ-bizottság ellene ítél – írja a BBC.

Az ENSZ Önkényes Fogvatartással foglalkozó munkacsoportja pénteken hozza nyilvánosságra a döntését.

09:04
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Falcao tavasszal nem játszik a Chelsea-ben

A sérült Radamel Falcaót nem nevezi a Bajnokok Ligája tavaszi, egyenes kieséses szakaszára a Chelsea labdarúgócsapata.

Forrás: AFP/Luis Acosta
09:09
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Két autó egymásnak ütközött

Szentendrén, a 11-es főúton, a 22. km közelében két személyautó egymásnak ütközött. A főváros felé vezető oldalon csak egy sáv járható, jelentős torlódásra lehet számítani.

Szentendrén, a 11-es főúton a 22-es km közelében két személyautó ütközött egymásnak. A főváros felé vezető oldalon csak 1 sáv járható, jelentős torlódásra lehet számítani.
09:15
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Hamarabb hazudik, ha nyert már versenyt

A Ben-Gurion Egyetem és a jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói kimutatták, hogy azok az emberek, akik megnyernek valamiféle versenyt, hajlamosabbak később a hazugságra és a csalásra. Az eredményeket öt pszichológiai kísérlet elvégzésével kapták, mindegyiket jeruzsálemi diákokon hajtották végre. Azok az alanyok, akik egy előre megadott feladatban győztek, sokkal hajlamosabbak voltak a ferdítésre és a későbbi csalásokra, mint azok, akik veszítettek. A kutatás azt is kimutatta, hogy nem a sikerélmény, hanem a győzelem tudata okozza a hamis viselkedést - írja a Science Daily.

09:20
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb uniós pályázatok

Újabb két uniós pályázati felhívásra nyújtható be támogatási kérelem, összesen 7,1 milliárd forint értékben; a fejlesztésekkel hatékonyabbá és színvonalasabbá válhat a közigazgatás - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t.

09:25
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Rettegünk a ráktól, de nem járunk szűrésre

09:26
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Viharvert krokodil mászkált a városban

Az ausztrál Townsville városközpontjában, a part közelében igencsak viharvert krokodilt fogtak be állatvédők. A 4,7 méteres állat a város egyik zsúfolt környékén sétálgatott, pár lépésre a járókelőktől.

Az állatvédők szerint méretéből ítélve hím lehet, és nagyjából 50 éves - viharvert külseje (fél szeme és mindössze három foga) arról árulkodik, hogy egész életét territoriális küzdelmekkel tölthette. A sokat látott krokodil valószínűleg saját területét járta körbe, vagy éppen új otthon után nézett, amikor a városba tévedt - írja a BBC.

09:30
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Medián: Egy százalékon a Kétfarkú Kutya Párt

Jelentős előnnyel vezet a pártok versenyében a Fidesz, a népesség több mint egyharmada szavazna rájuk, ha most lennének a választások – derült ki a Medián legfrissebb felméréséből. Az intézet szerint a Jobbik a második, míg az MSZP meggyőző fölénnyel vezet Gyurcsányék előtt. Először mérték egy százalékra a Kétfarkú Kutya Pártot.

09:30
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Szilágyi Erzsébet fasoron

Baleset történt a Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felé, fennakadásra lehet számítani.

09:35
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Embercsempészt tartóztattak fel

Egy szerb embercsempészt és tizenegy migránst tartóztattak fel a rendőrök az M1-es autópálya több, egymáshoz közeli pontján és egy erdősávban szerda reggel - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

09:40
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

A tüntetés felgyorsíthatta az egyeztetéseket

"Csak egyeztetésekkel lehet eredményt elérni, a tüntetés felgyorsíthatta az egyeztetési eljárásokat" - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a jövő hétre összehívott köznevelési kerekasztallal kapcsolatban csütörtökön a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Az elnök azt mondta, a tüntetéseken felvetett problémák többsége létező, bár eltérő mértékben.

09:46
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Először veszteséges az egyik legnagyobb svájci bank

A Credit Suisse bank először zárt veszteséggel pénzügyi évet 2008 óta. A második legnagyobb svájci bank tavalyi adózás utáni vesztesége 2,94 milliárd frank volt, több, mint a szakértők várakozásának az átlaga, 2,12 milliárd frank.

09:52
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Meglett a tolvaj

Egy tatabányai középiskola tornaterméből lopott el telefonokat és készpénzt a gyanú szerint az a 15 éves fiú, akit szerdán fogtak el a tatabányai nyomozók.

A fiatal gyanúsított kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta a nyomozóknak, hogy a lopott telefonokat eladta, a pénzt pedig még aznap elköltötte - írja a KEMMA.

09:54
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre Trump gépe

Hajtóműproblémák miatt kényszerleszállást hajtott végre szerda délután Nashville-ben Donald Trump magángépe, egy Boeing 757-es.

Az AP jelentése szerint emiatt másfél órával később kezdődött az a Little Rock-i rendezvény, amelyre a republikánus elnökjelölt-aspiráns tartott. A 11 500 vendég azonban megvárta, hogy hallhassa a beszédét.

09:58
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Észak-Korea nagy hatótávolságú rakéta kilövésére készül

A BBC értesülései szerint Észak-Korea következő lépése egy nagy hatótávolságú rakéta tesztelése lesz - legalábbis a dél-koreai honvédelmi minisztérium és japán médiaforrások erről számoltak be. Az ország nyugati partvidékén található kilövőállások körül mozgolódást észleltek.

A hét első szakaszában Phenjan bejelentette, hogy a közeljövőben műhold fellövésére készülnek, de a nemzetközi politika úgy gondolja, ez csak álca arra, hogy észrevétlenül megkezdhessék a nagy hatótávolságú rakéta tesztelését - írja a BBC.

10:02
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Kissinger elugrott Putyinhoz

Vlagyimir Putyin orosz elnök a dácsájában találkozott Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszterrel. A 92 éves Kissinger régóta jó kapcsolatot ápol Putyinnal, folyamatosan tartják a kapcsolatot, és már tucatszor találkoztak.

Kissinger az utóbbi időben sokat bírálta a nyugati kormányokat az ukrán válság kapcsán oroszellenes politikájuk miatt.

Rendszeresen megvitatják a dolgokat Forrás: AFP/Alexei Nikolsky
10:02
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Del Potro visszatér

A korábbi US Open-győztes teniszező, Juan Martin del Potro bejelentette, hogy február közepén visszatér a pályára. A 27 éves argentin a floridai Delray Beachen rendezendő keménypályás tornán áll ismét rajthoz, amely február 15-én kezdődik.

Juan Martin del Potro Forrás: AFP
10:08
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Madarak segíthetnek a klímaváltozás ellen

Egy friss kutatás kimutatta, hogy azok a madarak, amelyek magukon hordozzák a különböző fák terméseit, segíthetnek a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az állatok így teszik lehetővé, hogy a fák újabb területeket is benőjenek olyan távolságokban is, ahová csak a szél segítségével nem jutnának el magvaik.

10:14
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Mohácson elriasztják a telet

2009-ben az UNESCO felvette a busójárást Az Emberiség Szellemi Kulturális Örökségének reprezentatív listájára. Turisták tízezrei özönlenek ide ilyenkor szerte Európából, Mohácson idén február 4-én indulnak a programok.

Egy busó a mohácsi busójáráson Forrás: MTI/Sóki Tamás
10:18
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Fidel Castrót választották küldöttnek

Idős kora ellenére Fidel Castrót választotta küldöttjének egy Santiago de Cuba-i pártszervezet a Kubai Kommunista Párt közelgő kongresszusára.

A megrendült egészsége miatt 2006 óta visszavonultan élő volt államfőt egyhangúlag választották kongresszusi küldötté az ország keleti részén fekvő nagyváros egyik körzetében - jelentette a Prensa Latina kubai hírügynökség.

10:21
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Torlódások a budapesti utakon

Torlódásra lehet számítani a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont előtt, a Hungária körúton mindkét irányában, valamint a Gyáli úton befelé.

10:25
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Lemondott egy zalai polgármester

Lemondott Homokkomárom tíz éve hivatalban lévő polgármestere, Bodó Tamás, mert nem tud együttműködni a képviselőkkel. Zalában az elmúlt néhány hónapban további öt településen távozott a polgármester vagy a teljes képviselő-testület.

10:25
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Hány rendőr kell egy pogácsafotóhoz?

Egy, Jakarta főútja mellett hagyott doboz borzolta a kedélyeket ma reggel az indonéz fővárosban. Az eset miatt rengeteg biztonsági embert mozgósítottak, és lezárták a forgalmas útszakaszt, de a kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy csak péksütemény volt benne. A legnépesebb muszlim államban fokozott készültség van az elmúlt időszak terrortámadásai miatt, a védelmi miniszter legutóbbi nyilatkozata alapján Ausztráliából és Szíriából is jelentős összegeket juttattak indonéz szélsőségesekhez a globális terrorista csoportok.

Helyszíni szemle Forrás: AFP/Bay Ismoyo
10:29
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi köszöni, jól van

Felértékelődött a feleségével való kapcsolata, és szeretne minél többet foglalkozni a gyerekeivel - mondta Galambos Lajos a csütörtök reggeli Mokkában. A zenész azt mondta, olyan az élete, mint egy zarándokút, és a börtön után már minden apróságnak örülni tud.

10:33
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Ukrajnában talált állást a volt IMF-vezér

Viktor Pincsuk ukrán milliárdosnak dolgozik ezentúl Dominique Strauss-Kahn, az IMF egykori vezére, aki 2011-ben azért kényszerült lemondásra, mert nemi erőszakkal vádolták meg. (A bíróság végül felmentette.)

Strauss-Kahn a Bank Credit-Dnepr felügyelőbizottságának tagja lesz. Pincsuk egyébként Leonyid Kucsma volt ukrán elnök veje, a vagyonát 1,4 milliárd dollárra becsülik - írta a BBC.

10:37
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Magyarország kórházépítéssel segítene

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány kész arra, hogy a szíriai helyzet hosszú távú rendezése, így különösen a biztonságpolitikai feltételek megléte esetén Magyarország Szíria újjáépítéséhez hozzájáruljon kórházépítéssel és -üzemeltetéssel, és erre a célra 1 milliárd 575 millió forintot biztosítson.

10:40
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Lehet pályázni szociális üdültetésre

Már lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázatára - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Az ötödik éve meghirdetett pályázatoknak köszönhetően mintegy 600 ezer ember üdülhetett eddig, és a résztvevők fele gyerek volt. Az idei cél az, hogy legalább negyedmillióan részesülhessenek a lehetőségben.

Novák Katalin Fotó: Bielik István - Origo
10:42
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Rekordáron kelt el egy Rodin-szobor

Az alkotó esetében rekordot jelentő 11,6 millió fontos (4,6 milliárd forint) áron kelt el a Sotheby's szerda esti londoni árverésén Auguste Rodin francia szobrász (1840-1917) Irisz, az istenek hírnöke nevű szobra, ami valaha Sylvester Stallone műgyűjteményét gyarapította.

Forrás: ddp images/AFP/Volker Hartmann
10:46
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Megbüntette a TV2-t a Médiatanács

A TV2 Mokka műsorában a Nyár ízei című rovat négy adásában többször szabálytalanul népszerűsített ételízesítők miatt a Médiatanács 1,52 millió forint bírságot szabott ki a televízió médiaszolgáltatójára a terméktámogatási és -megjelenítési szabályok megsértése miatt - közölte az NMHH. Itt olvashat erről bővebben.

10:50
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Szigorúbban ellenőrzik a pitákat

A vendéglátóhelyeken felszolgált piták szigorú ellenőrzését rendelte el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A szigorítást az indokolta, hogy január közepén súlyos higiéniai problémák miatt bezártak egy fővárosi péküzemet.

10:52
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Lebukott a drogkereskedő

Drogkereskedelem miatt indult eljárás egy húszéves hódmezővásárhelyi férfi ellen, aki a gyanú szerint három alkalommal adott el növényi származékot egy szentesi fogyasztónak - írja a police.hu.

10:59
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

A párizsi klímaegyezmény milliókat tehet hontalanná

Nem mindenkinek kedveznek a párizsi klímaegyezményben foglalt ígéretek - a fejlődő országokban például akár milliók is hontalanná válhatnak, ha az egyezményben leírt mértékben válnak majd védett területté az erdőségek. Az elmaradottabb országokban ugyanis gyakran egész falvak élnek olyan helyszínen, amit el kell majd hagyniuk, ha nemzeti parkokká nevezik ki őket - írja a BBC

Az ezzel kapcsolatos tanulmány Líbia és a Kongói Demokratikus Köztársaság erdőségi területét vizsgálja, és megállapítja, hogy akár 1,3 millió embert is érinthet a kilakoltatás veszélye.

11:01
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Curry 50 pont felett termelt

Sorozatban a nyolcadik győzelmét aratta a Golden State Warriors az NBA-ben. A címvédő Washingtonban nyert. A liga legjobb játékosa, az irányító Stephen Curry 11 triplát dobva 51 pontig jutott.

11:07
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Különös kutatási eredmény Michelangelóról

Michelangelo élete utolsó évtizedeiben súlyos ízületiporc-kopástól szenvedett, a kórt három késői portréja tanulmányozásával állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport - számol be a Journal of the Royal Society of Medicine orvosi szaklap aktuális száma.

11:12
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Új rádió indul Budapesten

DJ FM néven a Radio Plus Kft. indíthat kereskedelmi rádiót a Budapest 96,4 MHz körzeti frekvencián, erről elsőként számolt be az Origo.

Az 1,16 millió fős vételkörzetű médiaszolgáltatási jogosultság mainstream zenével, kulturális, illetve közlekedési információkkal a 18-35 éves, minőségi szórakozásra vágyó korosztályt célozza meg.

11:18
február 04, 2016
Vágólapra másolva!

Lassú a beléptetés a határon

Műszaki hiba miatt lassú a beléptetés a Barabás-Mezőkaszony közötti magyar-ukrán határállomáson. Az Ukrajna felől érkező forgalomban torlódás kialakulása várható, ezért a rendőrség az éjjel-nappal nyitva tartó Beregsurány és Asztély, valamint Tiszabecs és Tiszaújlak, továbbá a Lónya és Harangláb közötti átkelőhelyet ajánlja az utasoknak.