Csillagzenélés svédekkel a Néprajzi Múzeumban

Vágólapra másolva!
Még szinte ki sem tette a lábát Joulopukki, a finn Mikulás a Néprajzi Múzeumból, máris újabb északi vendégek látogatnak az intézménybe: a hagyományosan a Luca-nap köré szerveződő Csillagzene fesztiválon idén svéd zenészekkel és népszokásokkal is megismerkedhetnek a látogatók. A rendezvénysorozat december 11-én kezdődik, családi jegy és háromnapos bérlet is váltható a programokra.
Vágólapra másolva!

December 11-én koncertet ad a Néprajzi Múzeumban Farkas Róbert és a Budapest Bár zenekar, mások mellett Német Jucival (Nemjuci), Kiss Tibivel (Quimby), Lovasi Andrással (Kispál és a Borz), Frenkkel (Hiperkarma), Kollár - Klemencz Lászlóval (Kistehén tánczenekar), és Szűcs Krisztiánnal (HS7) a színpadon. A péntektől vasárnapi tartó programsorozatra a Kaláka együttes karácsonyi műsorral és jubileumi koncerttel is készül, a Bolyki Brothers pedig karácsonyi lemezbemutatóval kedveskedik rajongóinak. A fesztiválon fellép továbbá a Csík zenekar, Palya Bea, Ferenczi György és a Rackajam, Sebestyén Márta. Természetesen vasárnap a magyar Luca-napi népszokásokból is kaphatunk ízelítőt.

Forrás: [origo]

Az északi különlegességekre vágyók pedig a három nap alatt több alkalommal is meghallgathatják az Ostro Chorus Luca-napi köszöntőjét és a szintén svéd Gunnel Mauritzson Trio műsorát. De ajánljuk a finn népzenét játszó Revontulet együttes produkcióját is.

Azok pedig, akik esetleg még komoly lemaradással küzdenek a karácsonyi ajándékok beszerzésében, és ezért kerülnének minden szórakoztató programot, tehetnek egy próbát a rendezvénysorozat alatt 10-18 óráig nyitva tartó karácsonyi kirakodóvásárban, illetve kézműves-foglalkozások is várják a vállalkozó kedvűeket. A Csillagzene fesztiválra családi jegy, illetve háromnapos bérlet is váltható.