Vágólapra másolva!
Különleges cipősdobozokkal és egyedi ajándékok vásárlásával is segíthetünk idén karácsony.  
Vágólapra másolva!

Egyedi ajándék és segítség
A különleges kézműves termékeket kínáló Meska idén karácsonykor is jótékonysági akciót szervez: a Meskarácsonyfa alatt már szépen gyűlnek az ajándékok, ezúttal a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára. A magyar Etsynek is nevezett oldalon 2600 alkotó kínálja egyedi termékeit a blúzoktól kezdve a táskákon át a saját készítésű szappanokig.
Az akció december 15-ig tart. A meskások által felajánlott termékeket ugyanúgy meg lehet vásárolni, mint bármelyik alkotást a Meskán: az értük fizetett összeg azonban egy külön erre a célra nyitott bankszámlán gyűlik a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány javára. "Eddig egymillió forint értékben ajánlottak fel saját készítésű termékeket a meskások, ebből 200 ezer forintnyi már gazdára is talált" - tudtuk meg Polst Réka ügyvezetőtől. Azokat a termékeket, amelyek nem kelnek el december közepéig, szintén az alapítvány kapja majd meg. A kesztyűtől kezdve az ékszerekig mindenféle termék kapható, de sok alkotó kifejezetten a Meskarácsony számára készített különleges ajándékokat. "Sokszor ezek a termékek már úgy érkeznek, hogy rögtön berakhatjuk a fa alá, szép csomagolásban, borítékkal. Az alkotó a saját készítésű alkotását valóban szívéből adja" - mondja Polst Réka.
A Meska kifejezetten a kelet-magyarországi régió számára szeretett volna adományozni, így esett a választás a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványra, amely több kelet-magyarországi kórházzal is jó kapcsolatot ápol. Az interneten meg nem vásárolt termékek az alapítványon keresztül közvetlenül a beteg gyerekekhez, vagy szüleikhez jutnak el, akik talán már régóta nem vásároltak maguknak ajándékot. Ugyanígy a kórházi dolgozókra is gondoltak.
Az első Meskarácsonyt 2009-ben rendezték, akkor több százezer forint értékű kézműves alkotással támogatták a Fészek Gyermekvédő Egyesület védenceit.

Forrás: MTI

Kreatív cipősdobozok
A cipősdoboz akciót talán már senkinek sem kell bemutatni: A Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben hirdette meg először karácsonyi jótékonysági akcióját, a nemzetközi Operation Christmas Child mozgalom alapján. Az akció lényege: az adományozók egy szépen becsomagolt cipősdobozban küldik el a saját maguk által összeállított ajándékcsomagot a rászoruló gyerekek számára.
Tavaly óta kreatív versenyt is hirdetnek az adományozók között: ha úgy érzi, különlegesen szép csomagot sikerült kreálnia, elküldheti a doboz fotóját a megadott e-mail címre. A versenyre december 16-ig lehet nevezni, a nyertesek természetesen ajándékot is kapnak. A leadási helyeket megtaláljuk a honlapon.